Nyhetsarkiv   

 

 

2014

 

2014-01-02

Vår älskade Ozzy flyttar till Norge. Han ska nu bo hos en familj med två barn Marcel och Stephanie och Jack Russelln Riva. Han kommer att bli läromästare i agility för Stephanie, som ska börja träna tillsammans med honom.

Vi önskar dom Lycka till.

 

 

2014-01-03

Så var det då dags för Göteborgs återkommande Internationella hundutställning My Dog. Det började för oss redan i oktober, då Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date) fotograferades till en bild för utställningskatalogerna. Det blev en sammansatt bild av fyra raser till ett hundhuvud. Whiskeys del blev den nedre högra fjärdedelen. Man ser inte att det är han, men det blev en kul bild av fyra hundar.

 

 

 

 

Först ut i ringen för oss blev Whiskey. Han fick excellent och blev 5:e placerad. I samma grupp som Whiskey (hanar öppen klass) visades också Kenzo (Stjärnlidens Jack Kenzo och Pepsi (Stjärnlidens Ziggy Stardust) av sina ägare Fanny Wernman och Hui Zhong. Kenzo fick Excellent och blev 6.e placerad och Pepsi fick Very Good.

Därefter ställde vi ut Embla (Stjärnlidens Enchanting Embla) för första gången, bland juniortikarna. Det blev en stor erfarenhet för henne att komma in i de stora mässhallarna som var fulla av hundar och människor. Embla fick ett excellent av domaren med en 5:e placering.

 

  

Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date) väntar på att få gå i ringen

 

 

                

 

Kenzo (Stjärnlidens Jack Kenzo) med Fanny Wernman 

 

         

Pepsi (Stjärnlidens Ziggy Stardust) med Hui Zhong

 Embla (Stjärnlidens Enchanting Embla) undrar vad domaren vill.  

 

        

Embla står tryggt när domaren klämmer på henne. 

           

Embla står fint medan domaren tittar henne.

 

 

Min syster med HM-Bojs Kennel var också på My Dog med flera hundar. Hon ställde i en avelsklass med Kassi (Stjärnlidens Jack Kassiopia, som vi delägt ett tag) och Kassis fyra avkommor, Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date) uppfödd av oss samt Doris (HM-Bojs Denebola), Zacco (HM-Bojs Dorado) och Sally (HM-Bojs Euphoria) uppfödda av HM- Bojs kennel. 

Stjärnlidens Jack Kassiopeias avelsgruppen fick Hederspris och blev 3:e placerade i finalringen bland andra raser.

 

Kerstin Svensson med HM-Bojs Euphoria,  Lena Lamkén med Stjärnlidens Kassiopeia,  Anders Lamkén med Stjärnlidens Man Up To Date, Fanny Wernman med Hm-Bojs Denebola och Camilla Gustavsson med HM-Bojs Dorado

 

 

 

 

2014-01-10

Idag födde Chili fyra valpar, två tikar och två hanar. Alla är välmående och Chili är som vanligt en mycket go och omtänksam mamma.

 

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

 

2014-01-16 Vår älskade Lucky "Stjärnlidens Good Luck Charm" har efter en kort tids sjukdom somnat in. Hon har gett oss och hennes nya ägare så mycket glädje och vi saknar henne så. Hon bodde sista åren hos Eva och Leif Öhgren i Göteborg och det blev naturligtvis en stor sorg för dom när Lucky gick bort. Kära Lucky, du får nu träffa din far och mormor i hundhimlen. Vila i Frid.

 

  

 

2014-01-21

Vi har parat Queen "Stjärnlidens Pattering Queen med Eric "Brösings Australian Swede"

Om allt går bra föds valparna 25 mars och förhoppningsvis blir detta en kull med släthåriga Jack Russellvalpar

 

  

  

            

Queen   "Stjärnlidens Pattering Queen"

                   Eric  "Brösings Australian Swede"  

 

          

 

 

2014-01-27

Chilis valpar har nu blivit 2½ veckor gamla och vi har uppdaterat med nya valpbilder. Ni kan se dom här i Aktuell Valpkull

 

 

 

 

 

2014-02-02

Vi har parat Yanna "Stjärnlidens Yowah Nuts Opal" med Otto "Stjärnlidens Jack Othello". Den här kombinationen kommer att ge mest strävhåriga valpar.

Båda föräldrarna är pigga och glada individer med stor charm och härligt uttryck. Otto tävlar i klass 3 (elitklassen) i Agility både i agilityklassen och i hoppklassen.

Båda föräldrarna är patellakontrollerade och ögonlysta utan anmärkning.

 

 

    

2014-02-21

Vi har uppdaterat med nya valpbilder

 

Här nedan kan ni se när valparna leker med sina föräldrar.

Både Chili och Whiskey är engagerade i sina valpar. Whiskey ligger ofta ner på golvet, när han leker med valparna. Valparna älskar att klättra över pappa och rycka honom i pälsen. Whiskey är så försiktig och när han tröttnar reser han sig försiktigt och hoppar upp i en fåtölj. Där kan han vila ifred.

 

    

Mamma Chili med barnen

 

 

Hela familjen

 

    

Pappa Whiskey med barnen

 

Pappa Whiskey leker med barnen

2014-02-26

Vi har nu bestämt vilken hane vi kommer att para Cajsa med. Det blir Tiimo " SE UCH NOCH DKUCH Tsarodej Jack Finn" från Whistlewood´s Kennel.

Ni kan se honom här i planerade valpkullar

 

2014-03-09

Alla valparna har nu flyttat till sina nya hem. Vi önskar valparna och deras nya familjer lycka till.

 

Arya flyttar till Lindome

 

                               Smilla flyttar till Osby

Tommy flyttar till Stockholm

 

                              Ozzy flyttar till Helsingborg

2014-03-11

Vi har parat Cajsa med Tiimo. Om allt går bra beräknar vi att Cajsa får valpar runt 13 maj med leverans i början av juli.

Tiimo blev 2013 års topp 1 Jack Russell Terrier i utställningssammanhang. Vi hoppas mycket på den här valpkullen.

 

      Cajsa "Stjärnlidens Lucky´s Dream Catch"

 

  Tiimo "SE UCH NOCH DKUCH Tsarodej Jack Finn "

 

2014-03-21

Idag födde Queen 6 valpar. Det blev 2 tikvalpar och 4 hanvalpar. Allt gick väldigt bra och både mor och barn mår bra. Queen är en duktig mamma och pysslar om de små hela tiden.

Vill ni se fler bilder på Queen och hennes valpar kan ni klicka på länken och se dom här i Aktuell valpkull.

 

 Queen (Stjärnlidens Pattering Queen) med sina nyfödda valpar

 

             Alla sex småttingarna ligger tätt ihop.

 

2014-04-09

Det var beräknat att Yanna skulle få valpar tidigast på söndagen den 6 april, men hon fick aldrig några värkar då. Hon var inte så tjock, men jag hade ändå känt en valp.

På tisdagen när fortfarande inget hände, blev jag lite orolig, men efter rådfrågning på veterinärkliniken väntade jag lite till. Yanna var pigg och hade ingen feber.

Tidigt på onsdag morgon anade jag "ugglor i mossen" och åkte in till veterinärkliniken och röntgade Yanna. Hon hade en valp i magen, men med ultraljudet såg man inga livstecken.

Det blev ett akut kejsarsnitt och Yanna fick ut sin döda valp.

Yanna mår efter omständigheterna bra, men behöver ta det lugnt ett tag.

Vi har beslutat att Yanna inte ska ha fler valpar. Det får räcka med de tre fina valpkullarna som hon fått.

 

 

2014-04-20

Idag gjorde Whiskey och Anders årets första agilitytävling i Bollebygd. Tyvärr räckte inte tiden till för någon placering. Kanske är de båda lite ringrostiga. Vi får hoppas de blir lite snabbare efter några tävlingar.

 

2014-04-25

Nu är Queens valpar 5 veckor gamla. Vädret är underbart och valparna kan vara ute mycket, Vi har lagt in lite nya bilder på valparna i Aktuell Valpkull.

 

 

 

 

2014-05-01

Whiskey och Anders tävlade agility i Alingsås. De fick en andraplacering i agilityklass 1, men tyvärr fick de ingen pinne eftersom de inte var helt felfria. Whiskey som annars aldrig river, råkade riva ett hinder och fick därmed 5 hinderfel. Banan var tuff och ingen var felfri.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka

 

 

 

 Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.