Nyheter   

 

 

 

Arkiv

 

2010

 

2011

 

2012

 

2013 

 

2014

 

 

2015-01-03-04

Under trettondagshelgen har Göteborg sin årliga internationella utställning My Dog. Det är ett uppskattat och välbesökt arrangemang. Jack Russell Klubben har en rasmonter här, där man kan få se och klappa några Jack Russlar och få information om den här härliga rasen. Vi från Stjärnliden fanns i montern tre av utställningens fyra dagar. Den andra dagen ägnade vi åt att deltaga i en mycket bra genetik föreläsning som Jack Russell Klubben ordnat.

 

 

 

 

 

            

Rasmontern på My Dog Kerstin Svensson från HM-Bojs Kennel och vi, Lena & Anders Lamkén Stjärnlidens Kennel var här i tre dagar och informerade om vår underbara ras

 

  Genetik föreläsning av Yohanna Eriksson. Ulrika Andersson fixade kurs, lokal och god mat.

 

 

2015-01-05-06

 

På måndag den 5-e och tisdag den 6-e januari ställdes Jack Russell Terrierna ut.

I valpklassen för hanvalpar ställde vi ut Jackpot (Stjärnlidens Jackpot). Han var alldeles förskräckt första dagen och ville inte visa upp sig på ett bra sätt. Han blev 2:a bästa hanvalp och fick hederspris trots allt. Andra dagen var han lite lugnare och skötte sig bättre, han blev åter 2:a bästa hanvalp med hederspris.

 

Jackie (Stjärnlidens Blue Jean) som bor hos Jessica Johansson ställde också ut i valpklassen bland tikvalparna. Hon skötte sig mycket bra. Första dagen blev hon 3:e bästa tikvalp och andra dagen blev hon 2:a bästa tikvalp. Hon behöver växa till sig lite mer och vi hoppas att vi får se henne i fler utställningsringar framöver.

 

I juniorklassen ställde Elsa (Stjärnlidens Jack Isis) ut som bor hos Hanna och Philippe Bergstrand. Elsa har precis lämnat valpklassen och behöver också växa till sig lite och hon var också väldigt nervös på utställningen och ville helst inte gå, men följde med matte ändå på ett ängsligt sätt. Elsa fick Good av domarna båda dagarna, men med en  bra och lovande kritik. Det är en stökig och högljudd miljö på mässan med massor av hundar och människor, så det kan upplevas som väldigt obehagligt för hundarna  första gången de får uppleva det här. För en del hundar krävs mycket träning innan de kan visas avslappnat.

 

I unghundsklassen ställde vi Ginny (Stjärnlidens Casual Ginny) som bara fick följa med på måndagen. Hon fick Excellent av domaren och blev 3-e bästa unghundstik.

 

I öppna klassen ställde vi Pepsi (Saltisgårdens Icona Pop). Hon fick excellent med CK båda dagarna blev 3.e bästa tik på måndagen med ett Reserv-CERT och ett Reserv-CACIB. På tisdagen blev hon 4-e bästa tik.

 

Vi är väldigt nöjda med resultaten på vår hundar. Nu kommer vi att under våren utöka träningen inför kommande utställningar blandat med agilityträning, sen får vi se vilka tävlingar vi dyker upp på under det här året.

 

Jackpot 2.a bästa hanvalp, Hederspris

Jackie 2.a bästa tikvalp båda dagarna,

Elsa på bordet, med domare Anette Edlander och matte Hanna Bergstrand

Ginny Excellent 3:e bästa unghundstik

Jackpot 2.a bästa hanvalp, Hederspris

Jackie med Jessica Johansson

Poppy Excellent CK 3:e bästa tik Reserv-CERT, Reserv-CACIB

Poppy Excellent CK 4:e bästa tik

 

2014-12-31

Vi har fått en nyårshälsning från Whiskey och hans nya familj i Motala. Han mår väldigt bra och leker med sin Jack Russell kompis Sims på dagarna. Det värmer våra hjärtan eftersom det alltid är svårt att lämna en hund,

speciellt Whiskey.

 

 

2014-12-16

Om någon undrar över varför hemsidan var stängd några dagar, så berodde det på att vår hemsida blev hackad och massor av otillbörlig reklam lades in. Jag hoppas att vi har fått bort allting nu och att sidan kommer att fungera som vanligt.

 

Det senaste som hänt är att Whiskey har blivit såld och han har nu flyttat till Ewa och Bengt Signahl i Motala. De har en Jack Russell (Sims) sen tidigare, bor på en hästgård och föder upp Morganhästar.

Ni kan se deras hemsida här: http://www.signahlgarden.se/.

Här kommer Whiskey att få det väldigt bra och vi önskar Ewa, Bengt,Sims och Whiskey lycka till.

 

2014-12-05

 

Vi har fått veta att Ozzys son Dobby " Stjärnlidens Rock Me Yoker" blev 2:a placerad i agilityklass 1 och fick sin första pinne den 22 november 2014 i Kungsör.

Grattis Dobby och Cecilia. Nu har ni två pinnar i hoppklassen + en pinne i agilityklassen och stora chanser att gå upp i tvåan nästa år. Vi håller tummarna för er.

 

2014-11-25

 

Vi har parat Stjärnlidens Victory Charm "Chili" med  Iona High Speed "Morris".

Morris är Internationell, Svensk, Norsk och Estnisk Utställnings Champion, Polsk juniorvinnare 2012 och Rostocksiegervinnare 2013. Se bilder på dom här i Valpar

 

 

2014-11-23

 

Vi har varit på utställning i Jönköping och vi hade fyra hundar med oss. Det var terrierderbyt som gick av stapeln och det var 41 Jack Russlar som ställde ut. Våra resultat var helt ok.

 

"Jackpot" Stjärnlidens Jackpot blev Bästa hanvalp 6-9 mån med Hederspris och han blev BIM (bäst i motsatt kön). Jackpot har lite att träna på, utställningsmiljön var lite stressande för honom och att visa upp sig i koppel var inte det roligaste idag.

 

"Jackie" Stjärnlidens Blue Jean däremot, som är kullsyster till Jackpot, var bekväm med utställningen och Jessica som är delägare till henne visade upp Jackie väldigt bra. Hon blev 3-e bästa tikvalp 6-9 mån.

Hon behöver bara växa till sig lite, så får vi nog se henne i täten.

 

"Ginny" Stjärnlidens Casual Ginny fick Very Good idag och blev 4-e bästa junior tik.

 

"Poppy" Saltisgårdens Icona Pop fick Excellent och blev 2-a bästa tik öppen klass.

 

 

                                               Jackpot Bästa hanvalp 6-9 månader och BIM

 

2014-11-18

Vi väntade valpar nu i november av Bess och Findus men tyvärr blev det inga valpar den här gången.

 

2014-11-04

Alla valpar är nu sålda. Är ni intresserad av en valp i kommande valpkull, är ni välkomna att kontakta oss här.

 

2014-11-04

Valparna är nu 7½ vecka gamla och de är snart leveransklara.

Vi har uppdaterat med nya valpbilder se dom här i  Aktuell valpkull.

 

                

 

 

 

 

                

 

 

 

 

2014-11-01

Det var ett underbart väder idag, soligt och härlig temperatur. Man har svårt att fatta att det faktiskt är den 1 november. Vi har den stora förmånen att bo mitt emellan havet och skogen, så när vi går våra dagliga promenader med hundarna, väljer vi ofta efter väderleken. Blåser det mycket väljer vi oftast skogen, men idag gick vi till skogen för att ta några bilder på hundarna. Vi aktiverar våra hundar mycket och det innebär att vi är så roliga för hundarna, så de håller koll på oss hela tiden, de lämnar oss aldrig. Stöter vi på något djur eller andra människor och hundar i skogen, sätter vi våra hundar bredvid oss med kommandot fot, tills dom gått förbi.

Så våra hundar behöver aldrig ha koppel när de går med oss i skogen eller på stranden. Koppel tar vi på dom när vi går ut i trafikerade områden.

Jag har lagt in skogsbilderna på en sida i fotoalbumet. Är ni intresserade av att se dom kan ni klicka här eller gå in på Foton -En vanlig dag med hundarna i skogen.

 

Nu följer vi med husse till skogen, men håller koll på matte som går bakom med kameran.

 

 Glada, härliga Russlar som helst vill leka hela tiden.

 Whiskey håller koll på oss, så han inte missar något roligt.

 

2014-10-31

Idag åkte jag (Lena) till Växjös internationella utställning. Jag hade med mig Ginny (Stjärnlidens Casual Ginny) och Poppy (Saltisgårdens Icona Pop).

Det var ovanligt många Jack Russell Terrier som ställde ut den här dagen 54 stycken inklusive 6 valpar. Först var det Ginny som skulle visas i unghundsklassen. Hon fick excellent av domaren och hon vann sin klass.

Därefter var det Poppy som skulle visas i öppna klassen, hon fick också excellent och vann sin klass med ett CK, därmed gick hon vidare till bästa tik klassen. Här blev hon tredje bästa tik och fick ett reserv CERT och ett reserv CACIB. Jag var väldigt nöjd och stolt över mina två tikar. Det var roligt att så många kom till den här utställningen. Jag fick träffa flera vänner som jag inte sett på länge och det blev en mycket trevlig dag.

 

 

2014-1024

Nu har vi bara en hanvalp kvar till salu. Det är Harri som nu väntar på ett nytt hem. Kajsa är såld till Tvååker och både Jaro och Tiki är sålda till Norge.

Om två veckor kommer dom att flytta till sina nya hem.

 

2014-10-20

Valparna är nu fem veckor gamla. 3 hanvalpar är till salu. Tikvalpen är såld till Tvååker.

Nu börjar det bli lite bus i valpgruppen. När jag går runt i köket har jag ibland fyra valpar hängande i byxbenen och nu vill valparna hjälpa till när jag moppar golven.

Det lockar till många skratt när det hänger valpar i golvmoppen. Valparna börjar förändras lite i färgerna nu. Nya bilder kan ni se här i Aktuell valpkull

 

 

 

 

 

2014-10-14

Tiden går så fort och valparna växer. Nu är dom 4½ veckor gamla och har börjat smaka på annan mat än mammans. De har också varit ute i trädgården och lekt några gånger. Vi har ju haft ett fantastiskt höstväder med mycket sol här i Åsa. Nya bilder på valparna kan man nu se i Aktuell valpkull.

 

 

2014-10-06

Nu har alla valparna fått ett registreringsnamn. Ni kan se dom här i Aktuell valpkull.

 

 

2014-10-04

Embla och Riffs valpar är nu 3 veckor gamla och de börjar krypa omkring lite i valplådan. Vill ni läsa om föräldrarna kan ni gå in på sidan Valpar och där klicka vidare på länkar till föräldrarnas egna sidor.

Se bilder nya på valparna i aktuell valpkull.

 

 

 

 

 

2014-09-18

Bess "Ell-Ell´s Casual Fia´sco "är parad med Findus "Ell-Ell´s Fabolous Findus". Om allt går bra beräknar vi att få valpar runt 19 november.

 

       

 

SE UCH  Ell-Ell´s Casual Fia´sco  

 

 

          SE VGCH  Ell-Ell´s Fabulous Findus

 

 

2014-09-13

Fredag natt fick vi åka till djursjukhuset Blå Stjärnan med Embla. Hon hade fått värkar, men två valpar krockade och hamnade i felläge.

Valparna fick hjälp att komma ut med ett kejsarsnitt och allt gick bra. 4 valpar blev det tre hanvalpar och en tikvalp.

Alla valparna mår bra och mamman har återhämtat sig väldigt bra.

 

 

Se bilder på valparna här i Aktuell valpkull.

 

2014-08-31

Marie Mårtensson och Jack (Stjärnlidens Uncanny Jack) tävlade om klubbmästerskapet i helgen. 2 nollade kanonlopp, sen hade de andra ingen chans.

Jack och Marie blev klubbmästare igen.

Stort grattis Marie, till dig och Jack.

 

2014-08-25

En lite sen nyhet får jag komma med, efter att jag pratat med Emelie som tävlar Bailey (Stjärnlidens Jack Roller Coster) i agility. 

Första veckan i juli 2014 pågick i Kalmar Sveriges största agilitytävling. Här tog Bailey en pinne i hoppklass 1 med en 9-e placering bland 70 startande.

Han hade sedan tidigare 2 pinnar och blev därmed uppflyttad till Hoppklass 2. Grattis Emelie och Bailey önskar vi på Stjärnlidens Kennel. Naturligtvis har Bailey en egen sida som snart kommer att uppdateras med bilder.

Se Bailey här.

 

2014-08-25

Vi vill presentera en ny hund som tävlar Agility. Det är Dobby (Stjärnlidens Rock Me Yoker) son till Ozzy och Queen.

Han tävlade i Fagersta 10 augusti och vann hopp-loppet och plockade sin första pinne. Helgen efter den 17 augusti gjorde han om samma bedrift i Frövi, plockade sin 2-a pinne med en hedrande 4-e placering i hopploppet.

Vi gratulerar Dobby och Cecilia Åslund som tävlar honom. Ni kan se mer på Dobbys sida.

 

 

 

 

 

2014-08-24

På Västra Kennelklubbens Nationella Utställning i  Backamo i Ljungskile öste regnet ner och allt blev genomblött, men skam den som ger sig.

Vi ställde ut med våra tre hundar Whiskey, Poppy och Chili och Sofie Lundkvist Opal Springs Kennel ställde ut hennes hund Zonda, som vi har fött upp.

Domare var Jim Byrnes från Irland.

 

Whiskeys (Stjärnlidens Man Up To Date) fick Excellent och blev 3-e bästa hane i öppna klassen.

Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) fick Excellent och blev Bästa Tik i unghundsklassen och

Chili (Stjärnlidens Victory Charm) fick Excellent och blev 5-e bästa tik i öppna klassen.

 

Zonda (J Stjärnlidens Crystal Opal) med sin matte Sofie fick Excellent CK och blev 2-a bästa tik med Reserv-Cert. Grattis Sofie!

 

Inte lika bra resultat som igår men vi är ändå supernöjda med att alla fick Excellent. Zonda blev 2-a bästa tik med Reserv-Cert och Poppy blev Bästa tik i Unghundsklassen.

 

 

 

2014-08-23

Västsveska Terrierklubben hade sin årliga Nationella Utställning på Tånga Hed i Vårgårda. Vi var där med tre av våra hundar och två av våra uppfödningar var också där med sina mattar.

Det innebar att vi också fick en avelsgrupp (4 hundar uppfödda av samma kennel) att visa. Domare var Bill Leslie från Irland.

 

Först ut var Ebbot (Stjärnlidens Enchanter Ebbot) med sin matte Marita Nilsson. Han fick Very Good och blev Bästa Hane i unghundsklassen.

Därefter var det Whiskeys (Stjärnlidens Man Up To Date) tur. Han fick Excellent och blev 4-e bästa hane i öppna klassen. Efter Whiskey var det dags för tikarna.

Först kom Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) Hon fick Excellent med CK, blev bästa Unghund i tikklassen och bästa Unghund mot hanen samt 4-e bästa tik.

Efter Poppy var det Chilis (Stjärnlidens Victory Charm) tur. Hon fick Excellent med CK vann öppna klassen och blev sedan 3-e bästa tik och fick Reserv-CERT.

 

Därefter var det Zonda (J Stjärnlidens Crystal Opal) med sin matte Sofie Lundkvist från Opal Springs kennel. Hon fick Excellent med CK blev Bästa tik och BIM. (bäst i motsatt kön). Grattis Sofie!

 

Det var en mycket bra dag för oss på Stjärnlidens Kennel. I uppfödargruppen fick vi Hederspris och av de fyra bäst placerade tikarna, tog vi tre placeringar en 1-a, en 3-e och en 4-e placering.

 

       

Marita Nilsson med Ebbot "Stjärnlidens Enchanter Ebbot" Bästa hane Unghundsklassen

Whiskey "Stjärnlidens Man Up To Date" Excellent och 4-e bästa hane

 Poppy "Saltisgårdens Icona Pop" Excellent CK Bästa Unghund

  

Chili "Stjärnlidens Victory Charm" Excellent CK 3-e bästa tik med Reserv-CERT

 

 

 Zonda "J Stjärnlidens Crystal Opal" BÄSTA TIK CERT och BIM

2014-08-17

I helgen tävlade Anders och Whiskey agility i Kungsbacka. De tog en 2-a placering och pinne i agilityklass1 och är nu uppflyttade till 2-an.

Marie Mårtensson var också där och tävlade med Jack "Stjärnlidens Uncanny Jack" Av fyra klasser i agility- och hoppklass 3

tog dom en 2-a, en 3-e och en 4-e placering med tre SM-pinnar. Grattis Marie och Jack.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Whiskey tog en 2-a placering med 3-e pinne i Agilityklass 1 och är nu uppflyttad till klass 2

                           Whiskey "Stjärnlidens Man Up To Date och Anders på banan.

Jack "Stjärnlidens Yncanny Jack" och Marie på banan.

 

2014-08-12

Nu är sidan Aktiveringsträning klar och ligger under Information. Här får du några lätta aktiveringstips som du kan göra med din hund

i inomhus i skogen och på promenaden.

 

2014-08-11

Vi har nu en sida om agility under Information. Det kan vara intressant för dom som funderar på att börja träna agility och sedan kanske tävla. 

Här kan ni se hur hindren ser ut, vilka regler som gäller, vilka klasser som finns och vad man bör känna till när man ska tävla. Gå till Agilitysidan här

 

Vi har också en ny sida med SKKs Allmänna tävlingsregler för utställningar, prov och tävlingar. under Information. 

eller gå direkt till sidan Allmänna tävlingsregler här

 

 

2014-08-10

Jackie "Stjärnlidens Blue Jean" har flyttat till Jessica Johansson i Floda. Jessica deläger nu Jackie tillsammans med oss och kommer att följa med på utställningar framöver.

Vi önskar både Jackie och Jessicas familj lycka till.

 

 

2014-08-08

Vi har påbörjat en uppdatering av informationssidan. Nu är två artiklar klara Sommarens faror och fosterutvecklingen hos hund.

Vill ni se mer, klicka då på titlarna eller gå in på Information.

Vi är också på gång att färdigställa informationen om agility och utställning.

 

2014-08-05

Vi har gjort egna sidor för tävlande hundar som kommer från Stjärnlidens. Gå in på  Våra hundar och skrolla ner på sidan till: Hundar som tävlar -  Dogs competing 

Här kan ni nu se tre hundar Molly,  Anton och Jack. Klicka på deras namn, så kommer ni in på sidan och kan läsa om dessa hundar.

 

Vi planerar att göra en sida för våra valpköpare.

De som har någon bild eller något intressant att berätta kan skicka det till info@stjarnliden.se Så fort vi får in något, lägger vi upp det vår hemsida.

Det kan vara vad som helst, speciella egenskaper, om ni har lärt hunden några trick, kurser tävlingar o.s.v. eller bara fina bilder.

 

2014-08-01

Jackpot, Jackie och Elsa har fått egna sidor. Vi håller också på att uppdatera de andra hundarnas sidor med resultat och nya bilder. Whiskeys sida är nu klar.

Ni hittar sidorna Våra Hundar  Där kan ni klicka på varje hund som ni vill se mer om.

 

2014-07-30

Sidan är nu uppdaterad på flera ställen. Cajsas valpar kan man nu se i bildarkivet - valpar 2014.

 

Ny information finns i Valpar och i Planerade valpkullar

 

Whiskey kommer nu att få flytta från vår kennel och vi letar efter ett bra hem för honom. Se i Till Salu

 

2014-07-27

Vi var på Internationell utställning i Ransäter

Ginny fick Excellent med CK, blev bästa junior och 2:a bästa tik med reservcert.

Chili fick Excellent och blev 2:a bästa tik i öppna klassen. Whiskey fick Excellent och blev 2:a bästa hane i öppna klassen.

 

"Ginny" Stjärnlidens Casual Ginny

 

 

2014-07-05

Embla är nu parad med Riff.

 

"Embla" Stjärnlidens Enchanting Embla

              "Riff" Multichampion Kanix Fast Track

 

2014-07-14

Poppy fick inga valpar. Hon gick tom den här gången

 

2014-07-13

Vi lämnar Embla till parning i Norge.

 

2014-07-12

Idag tävlar vi agility I Strömstad.

Anders med Whiskey hade inte turen på sin sida. De hamnade alldeles utanför sista pinnen i två klasser. 0 fel fick dom med en bra tid, men det räckte inte till pinnen.

Chili och Lena tävlade också. Chili var lite ringrostig efter att inte ha tävlat på länge. Hon var felfri på hinder men det blev tidsfel i båda loppen.

 

Whiskey och Anders

 

 

2014-07-11

Cajsas valpar har nu flyttat och vi önskar de nya valpägarna lycka till.

 

  

Spike och Eva 

 

            Bella och Isabelle

 

Två av valparna, Jackpot och Jackie, fick stanna kvar på vår kennel och vi har stora förhoppningar på dom.

 

                "Jackpot" Stjärnlidens Jackpot

 

                             "Jackie" Stjärnlidens Blue Jean

 

2014-06-28

Vi var på nationell utställning i Borås.

med Ginny. Hon fick excellent och blev 3:e bästa junior. Ginny börjar nu förstå vad utställning innebär och hon visar upp sig med glädje, men när hon ska gå i ringen

blir hon sprallig och vill gärna leka och hoppa,

 

 

 

2014-06-05

Cajsas och Tiimos valpar är nu fyra veckor gamla. Vi har uppdaterat med nya bilder. Ni kan se dom här i Aktuell valpkull

 

 

2014-05-24

Idag var Anders i Halmstad och tävlade Agility med Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date). Bland 54 starter i agilityklass 1 kom de på 4-e plats med en dubbelnolla

och fick därmed sin andra pinne.

Grattis Whiskey nu har du bara en pinne kvar att erövra innan uppflyttning.

 

                                            

 

                                                

 

 

2014-05-21

Cajsas och Tiimos valpar är nu två veckor gamla. Vi har uppdaterat med nya bilder. Ni kan se dom här i Aktuell valpkull

 

Bilder på Queens valpar finns nu i bildarkivet för valpkullar. Se dom här i  Bildarkiv Valpbilder 2014

 

 

2014-05-18

Idag har vi varit på Hässleholms Internationella hundutställning. Det blev en bra dag för båda våra hundar som vi ställde ut.

 

Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) fick Excellent med CK och vann unghundsklassen. Hon blev sedan 2:a bästa tik med reservcert och CACIB.

 

Ginny fick Excellent med CK och blev 2:a bästa junior tik. Hon blev sedan placerad som 5.e bästa tik. Bra jobbat för Ginny på hennes andra utställning.

 

                                                  Poppy

 

                                                  Ginny

 

 

2014-05-17

Anders och Whiskey tävlade agility i Malmö. De var felfria både på hinder och tid, men tiden räckte ändå inte till för en placering idag.

 

 

 

2014-05-17

Vi får gratulera Sofie på Opal Springs Kennel för hennes fina resultat med Zonda (J Stjärnlidens Noted Crystal Opal ) som blev 4 bästa tik med Reserv cert och

slutade som BIS-jakt i Hörby på terrierklubbens utställning.Grattis till er båda två!

 

 

 

2014-05-16

Idag flyttade fyra av Queens valpar till sina nya hem. Vi önskar dom allt gott i framtiden.

 

2014-05-14

Poppy är parad med Otto. Vi hoppas allt går bra och att det blir valpar.

 

2014-05-11

Idag ställde vi ut Ginny för första gången i Tånga Hed. Hon var väldigt orolig i den för henne nya miljön och ville inte visa upp sig. Hon fick ett Very Good av domaren.

 

2014-05-07

På eftermiddagen idag började Cajsa få värkar. Allt gick väldigt bra. Cajsa var så otroligt duktig, valparna kom med jämna mellanrum och hon skötte allt själv.

Det enda jag behövde göra var att byta till rena liggunderlag. Klockan 7 var allt över och Cajsa hade då fått 2 tikvalpar och 2 hanvalpar. Det är svårt att tro att det här var Cajsas

första valpkull, eftersom hon skötte om allt så bra.

Både mor och barn mår utmärkt. Jag har lagt in bilder på valparna under Aktuell valpkull

 

 

 

Se mer om vad som hänt under året i Nyhetsarkiv 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhetsarkiv

 

2010   2011

 

 2012   2013 

 

 2014            

 

 

Upp

 

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.