Nyhetsarkiv 2014

Nyhetsarkiv    2014

2014-01-02

Vår älskade Ozzy flyttar till Norge. Han ska nu bo hos en familj med två barn Marcel och Stephanie och Jack Russelln Riva. Han kommer att bli läromästare i agility för Stephanie, som ska börja träna tillsammans med honom.

Vi önskar dom Lycka till.

2014-01-03

Så var det då dags för Göteborgs återkommande Internationella hundutställning My Dog. Det började för oss redan i oktober, då Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date) fotograferades till en bild för utställningskatalogerna. Det blev en sammansatt bild av fyra raser till ett hundhuvud. Whiskeys del blev den nedre högra fjärdedelen. Man ser inte att det är han, men det blev en kul bild av fyra hundar.

Först ut i ringen för oss blev Whiskey. Han fick excellent och blev 5:e placerad. I samma grupp som Whiskey (hanar öppen klass) visades också Kenzo (Stjärnlidens Jack Kenzo och Pepsi (Stjärnlidens Ziggy Stardust) av sina ägare Fanny Wernman och Hui Zhong. Kenzo fick Excellent och blev 6.e placerad och Pepsi fick Very Good.

Därefter ställde vi ut Embla (Stjärnlidens Enchanting Embla) för första gången, bland juniortikarna. Det blev en stor erfarenhet för henne att komma in i de stora mässhallarna som var fulla av hundar och människor. Embla fick ett excellent av domaren med en 5:e placering.

Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date) väntar på att få gå i ringen

Kenzo (Stjärnlidens Jack Kenzo) med Fanny Wernman 

 Embla (Stjärnlidens Enchanting Embla) undrar vad domaren vill.  

Pepsi (Stjärnlidens Ziggy Stardust) med Hui Zhong

Embla står tryggt när domaren klämmer på henne. 

Embla står fint medan domaren tittar henne.

Min syster med HM-Bojs Kennel var också på My Dog med flera hundar. Hon ställde i en avelsklass med Kassi (Stjärnlidens Jack Kassiopia, som vi delägt ett tag) och Kassis fyra avkommor, Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date) uppfödd av oss samt Doris (HM-Bojs Denebola), Zacco (HM-Bojs Dorado) och Sally (HM-Bojs Euphoria) uppfödda av HM- Bojs kennel. 

Stjärnlidens Jack Kassiopeias avelsgruppen fick Hederspris och blev 3:e placerade i finalringen bland andra raser.

Kerstin Svensson med HM-Bojs Euphoria,  Lena Lamkén med Stjärnlidens Kassiopeia,  Anders Lamkén med Stjärnlidens Man Up To Date, Fanny Wernman med Hm-Bojs Denebola och Camilla Gustavsson med HM-Bojs Dorado

2014-01-10

Idag födde Chili fyra valpar, två tikar och två hanar. Alla är välmående och Chili är som vanligt en mycket go och omtänksam mamma.

2014-01-16 Vår älskade Lucky "Stjärnlidens Good Luck Charm" har efter en kort tids sjukdom somnat in. Hon har gett oss och hennes nya ägare så mycket glädje och vi saknar henne så. Hon bodde sista åren hos Eva och Leif Öhgren i Göteborg och det blev naturligtvis en stor sorg för dom när Lucky gick bort. Kära Lucky, du får nu träffa din far och mormor i hundhimlen. Vila i Frid.

2014-01-21

Vi har parat Queen "Stjärnlidens Pattering Queen med Eric "Brösings Australian Swede"

Om allt går bra föds valparna 25 mars och förhoppningsvis blir detta en kull med släthåriga Jack Russellvalpar

2014-01-27

Chilis valpar har nu blivit 2½ veckor gamla och vi har uppdaterat med nya valpbilder. Ni kan se dom här i Aktuell Valpkull

2014-02-02

Vi har parat Yanna "Stjärnlidens Yowah Nuts Opal" med Otto "Stjärnlidens Jack Othello". Den här kombinationen kommer att ge mest strävhåriga valpar.

Båda föräldrarna är pigga och glada individer med stor charm och härligt uttryck. Otto tävlar i klass 3 (elitklassen) i Agility både i agilityklassen och i hoppklassen.

Båda föräldrarna är patellakontrollerade och ögonlysta utan anmärkning.

2014-02-21

Vi har uppdaterat med nya valpbilder

Här nedan kan ni se när valparna leker med sina föräldrar.

Både Chili och Whiskey är engagerade i sina valpar. Whiskey ligger ofta ner på golvet, när han leker med valparna. Valparna älskar att klättra över pappa och rycka honom i pälsen. Whiskey är så försiktig och när han tröttnar reser han sig försiktigt och hoppar upp i en fåtölj. Där kan han vila ifred.

Mamma Chili med barnen

Pappa Whiskey med barnen

Hela familjen

Pappa Whiskey leker med barnen

2014-02-26

Vi har nu bestämt vilken hane vi kommer att para Cajsa med. Det blir Tiimo " SE UCH NOCH DKUCH Tsarodej Jack Finn" från Whistlewood´s Kennel.

Ni kan se honom här i planerade valpkullar

2014-03-09

Alla valparna har nu flyttat till sina nya hem. Vi önskar valparna och deras nya familjer lycka till.

Arya flyttar till Lindome

Tommy flyttar till Stockholm

                               Smilla flyttar till Osby

                              Ozzy flyttar till Helsingborg

2014-03-11

Vi har parat Cajsa med Tiimo. Om allt går bra beräknar vi att Cajsa får valpar runt 13 maj med leverans i början av juli.

Tiimo blev 2013 års topp 1 Jack Russell Terrier i utställningssammanhang. Vi hoppas mycket på den här valpkullen.

      Cajsa "Stjärnlidens Lucky´s Dream Catch"

  Tiimo "SE UCH NOCH DKUCH Tsarodej Jack Finn "

2014-03-21

Idag födde Queen 6 valpar. Det blev 2 tikvalpar och 4 hanvalpar. Allt gick väldigt bra och både mor och barn mår bra. Queen är en duktig mamma och pysslar om de små hela tiden.

Vill ni se fler bilder på Queen och hennes valpar kan ni klicka på länken och se dom här i Aktuell valpkull.

 Queen (Stjärnlidens Pattering Queen) med sina nyfödda valpar

             Alla sex småttingarna ligger tätt ihop.

2014-04-09

Det var beräknat att Yanna skulle få valpar tidigast på söndagen den 6 april, men hon fick aldrig några värkar då. Hon var inte så tjock, men jag hade ändå känt en valp.

På tisdagen när fortfarande inget hände, blev jag lite orolig, men efter rådfrågning på veterinärkliniken väntade jag lite till. Yanna var pigg och hade ingen feber.

Tidigt på onsdag morgon anade jag "ugglor i mossen" och åkte in till veterinärkliniken och röntgade Yanna. Hon hade en valp i magen, men med ultraljudet såg man inga livstecken.

Det blev ett akut kejsarsnitt och Yanna fick ut sin döda valp.

Yanna mår efter omständigheterna bra, men behöver ta det lugnt ett tag.

Vi har beslutat att Yanna inte ska ha fler valpar. Det får räcka med de tre fina valpkullarna som hon fått.

2014-04-20

Idag gjorde Whiskey och Anders årets första agilitytävling i Bollebygd. Tyvärr räckte inte tiden till för någon placering. Kanske är de båda lite ringrostiga. Vi får hoppas de blir lite snabbare efter några tävlingar.

2014-04-25

Nu är Queens valpar 5 veckor gamla. Vädret är underbart och valparna kan vara ute mycket, Vi har lagt in lite nya bilder på valparna i Aktuell Valpkull.

2014-05-01

Whiskey och Anders tävlade agility i Alingsås. De fick en andraplacering i agilityklass 1, men tyvärr fick de ingen pinne eftersom de inte var helt felfria. Whiskey som annars aldrig river, råkade riva ett hinder och fick därmed 5 hinderfel. Banan var tuff och ingen var felfri.

2014-05-07

På eftermiddagen idag började Cajsa få värkar. Allt gick väldigt bra. Cajsa var så otroligt duktig, valparna kom med jämna mellanrum och hon skötte allt själv.

Det enda jag behövde göra var att byta till rena liggunderlag. Klockan 7 var allt över och Cajsa hade då fått 2 tikvalpar och 2 hanvalpar. Det är svårt att tro att det här var Cajsas

första valpkull, eftersom hon skötte om allt så bra.

Både mor och barn mår utmärkt. Jag har lagt in bilder på valparna under Aktuell valpkull

2014-05-11

Idag ställde vi ut Ginny för första gången i Tånga Hed. Hon var väldigt orolig i den för henne nya miljön och ville inte visa upp sig. Hon fick ett Very Good av domaren.

2014-05-14

Poppy är parad med Otto. Vi hoppas allt går bra och att det blir valpar.


2014-05-16

Idag flyttade fyra av Queens valpar till sina nya hem. Vi önskar dom allt gott i framtiden.

2014-05-17

Vi får gratulera Sofie på Opal Springs Kennel för hennes fina resultat med Zonda (J Stjärnlidens Noted Crystal Opal ) som blev 4 bästa tik med Reserv cert och

slutade som BIS-jakt i Hörby på terrierklubbens utställning.Grattis till er båda två!

2014-05-17

Anders och Whiskey tävlade agility i Malmö. De var felfria både på hinder och tid, men tiden räckte ändå inte till för en placering idag.

2014-05-18

Idag har vi varit på Hässleholms Internationella hundutställning. Det blev en bra dag för båda våra hundar som vi ställde ut.


Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) fick Excellent med CK och vann unghundsklassen. Hon blev sedan 2:a bästa tik med reservcert och CACIB.


Ginny fick Excellent med CK och blev 2:a bästa junior tik. Hon blev sedan placerad som 5.e bästa tik. Bra jobbat för Ginny på hennes andra utställning.


2014-05-21

Cajsas och Tiimos valpar är nu två veckor gamla. Vi har uppdaterat med nya bilder. Ni kan se dom här i Aktuell valpkull


Bilder på Queens valpar finns nu i bildarkivet för valpkullar. Se dom här i  Bildarkiv Valpbilder 2014

2014-05-24

Idag var Anders i Halmstad och tävlade Agility med Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date). Bland 54 starter i agilityklass 1 kom de på 4-e plats med en dubbelnolla

och fick därmed sin andra pinne.

Grattis Whiskey nu har du bara en pinne kvar att erövra innan uppflyttning.

2014-06-05

Cajsas och Tiimos valpar är nu fyra veckor gamla. Vi har uppdaterat med nya bilder. Ni kan se dom här i Aktuell valpkull

2014-06-28

Vi var på nationell utställning i Borås.

med Ginny. Hon fick excellent och blev 3:e bästa junior. Ginny börjar nu förstå vad utställning innebär och hon visar upp sig med glädje, men när hon ska gå i ringen blir hon sprallig och vill gärna leka och hoppa,

2014-07-11

Cajsas valpar har nu flyttat och vi önskar de nya valpägarna lycka till.

Spike och Eva

Bella och Isabelle

Två av valparna, Jackpot och Jackie, fick stanna kvar på vår kennel och vi har stora förhoppningar på dom.

"Jackpot" Stjärnlidens Jackpot

  "Jackie" Stjärnlidens Blue Jean

2014-07-12

Idag tävlar vi agility I Strömstad.

Anders med Whiskey hade inte turen på sin sida. De hamnade alldeles utanför sista pinnen i två klasser. 0 fel fick dom med en bra tid, men det räckte inte till pinnen.

Chili och Lena tävlade också. Chili var lite ringrostig efter att inte ha tävlat på länge. Hon var felfri på hinder men det blev tidsfel i båda loppen.

Whiskey och Anders

2014-07-13

Vi lämnar Embla till parning i Norge


2014-07-14

Poppy fick inga valpar. Hon gick tom den här gången

2014-07-05

Embla är nu parad med Riff.

"Embla" Stjärnlidens Enchanting Embla

"Riff" Multichampion Kanix Fast Track

2014-07-27

Vi var på Internationell utställning i Ransäter

Ginny fick Excellent med CK, blev bästa junior och 2:a bästa tik med reservcert.

Chili fick Excellent och blev 2:a bästa tik i öppna klassen. Whiskey fick Excellent och blev 2:a bästa hane i öppna klassen.

"Ginny" Stjärnlidens Casual Ginny

2014-07-30

Sidan är nu uppdaterad på flera ställen. Cajsas valpar kan man nu se i bildarkivet - valpar 2014.


Ny information finns i Valpar och i Planerade valpkullar


Whiskey kommer nu att få flytta från vår kennel och vi letar efter ett bra hem för honom. Se i Till Salu


2014-08-01

Jackpot, Jackie och Elsa har fått egna sidor. Vi håller också på att uppdatera de andra hundarnas sidor med resultat och nya bilder. Whiskeys sida är nu klar.

Ni hittar sidorna i  Våra Hundar  Där kan ni klicka på varje hund som ni vill se mer om.


2014-08-05

Vi har gjort egna sidor för tävlande hundar som kommer från Stjärnlidens. Gå in på  Våra hundar och skrolla ner på sidan till: Hundar som tävlar -  Dogs competing 

Här kan ni nu se tre hundar Molly,  Anton och Jack. Klicka på deras namn, så kommer ni in på sidan och kan läsa om dessa hundar.


Vi planerar att göra en sida för våra valpköpare.

De som har någon bild eller något intressant att berätta kan skicka det till info@stjarnliden.se Så fort vi får in något, lägger vi upp det vår hemsida.

Det kan vara vad som helst, speciella egenskaper, om ni har lärt hunden några trick, kurser tävlingar o.s.v. eller bara fina bilder.


2014-08-08

Vi har påbörjat en uppdatering av informationssidan. Nu är två artiklar klara Sommarens faror och fosterutvecklingen hos hund.

Vill ni se mer, klicka då på titlarna eller gå in på Information.

Vi är också på gång att färdigställa informationen om agility och utställning2014-08-10

Jackie "Stjärnlidens Blue Jean" har flyttat till Jessica Johansson i Floda. Jessica deläger nu Jackie tillsammans med oss och kommer att följa med på utställningar framöver.

Vi önskar både Jackie och Jessicas familj lycka till.

2014-08-11

Vi har nu en sida om agility under Information. Det kan vara intressant för dom som funderar på att börja träna agility och sedan kanske tävla.

Här kan ni se hur hindren ser ut, vilka regler som gäller, vilka klasser som finns och vad man bör känna till när man ska tävla. Gå till Agilitysidan här


Vi har också en ny sida med SKKs Allmänna tävlingsregler för utställningar, prov och tävlingar. under Information.

eller gå direkt till sidan Allmänna tävlingsregler här

2014-08-12

Nu är sidan Aktiveringsträning klar och ligger under Information. Här får du några lätta aktiveringstips som du kan göra med din hund

i inomhus i skogen och på promenaden.

2014-08-17

I helgen tävlade Anders och Whiskey agility i Kungsbacka. De tog en 2-a placering och pinne i agilityklass1 och är nu uppflyttade till 2-an.


Marie Mårtensson var också där och tävlade med Jack "Stjärnlidens Uncanny Jack" Av fyra klasser i agility- och hoppklass 3

tog dom en 2-a, en 3-e och en 4-e placering med tre SM-pinnar. Grattis Marie och Jack.

Whiskey tog en 2-a placering med 3-e pinne i Agilityklass 1 och är nu uppflyttad till klass 2

Whiskey "Stjärnlidens Man Up To Date och Anders på banan.

Jack "Stjärnlidens Yncanny Jack" och Marie på banan

2014-08-23

Västsveska Terrierklubben hade sin årliga Nationella Utställning på Tånga Hed i Vårgårda. Vi var där med tre av våra hundar och två av våra uppfödningar var också där med sina mattar.

Det innebar att vi också fick en avelsgrupp (4 hundar uppfödda av samma kennel) att visa. Domare var Bill Leslie från Irland.


Först ut var Ebbot (Stjärnlidens Enchanter Ebbot) med sin matte Marita Nilsson. Han fick Very Good och blev Bästa Hane i unghundsklassen.

Därefter var det Whiskeys (Stjärnlidens Man Up To Date) tur. Han fick Excellent och blev 4-e bästa hane i öppna klassen. Efter Whiskey var det dags för tikarna.

Först kom Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) Hon fick Excellent med CK, blev bästa Unghund i tikklassen och bästa Unghund mot hanen samt 4-e bästa tik.

Efter Poppy var det Chilis (Stjärnlidens Victory Charm) tur. Hon fick Excellent med CK vann öppna klassen och blev sedan 3-e bästa tik och fick Reserv-CERT.


Därefter var det Zonda (J Stjärnlidens Crystal Opal) med sin matte Sofie Lundkvist från Opal Springs kennel. Hon fick Excellent med CK blev Bästa tik och BIM. (bäst i motsatt kön). Grattis Sofie!


Det var en mycket bra dag för oss på Stjärnlidens Kennel. I uppfödargruppen fick vi Hederspris och av de fyra bäst placerade tikarna, tog vi tre placeringar en 1-a, en 3-e och en 4-e placering.

Marita Nilsson med Ebbot "Stjärnlidens Enchanter Ebbot"

Bästa hane Unghundsklassen

Chili "Stjärnlidens Victory Charm" Excellent CK 3-e bästa tik med Reserv-CERT

Whiskey "Stjärnlidens Man Up To Date" Excellent och 4-e bästa hane

Zonda "J Stjärnlidens Crystal Opal"

BÄSTA TIK CERT och BIM

Poppy "Saltisgårdens Icona Pop" Excellent CK Bästa Unghund

2014-08-24

På Västra Kennelklubbens Nationella Utställning i  Backamo i Ljungskile öste regnet ner och allt blev genomblött, men skam den som ger sig.

Vi ställde ut med våra tre hundar Whiskey, Poppy och Chili och Sofie Lundkvist Opal Springs Kennel ställde ut hennes hund Zonda, som vi har fött upp.

Domare var Jim Byrnes från Irland.


Whiskeys (Stjärnlidens Man Up To Date) fick Excellent och blev 3-e bästa hane i öppna klassen.

Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) fick Excellent och blev Bästa Tik i unghundsklassen och

Chili (Stjärnlidens Victory Charm) fick Excellent och blev 5-e bästa tik i öppna klassen.


Zonda (J Stjärnlidens Crystal Opal) med sin matte Sofie fick Excellent CK och blev 2-a bästa tik med Reserv-Cert. Grattis Sofie!


Inte lika bra resultat som igår men vi är ändå supernöjda med att alla fick Excellent. Zonda blev 2-a bästa tik med Reserv-Cert och Poppy blev Bästa tik i Unghundsklassen.

2014-08-25

Vi vill presentera en ny hund som tävlar Agility. Det är Dobby (Stjärnlidens Rock Me Yoker) son till Ozzy och Queen.

Han tävlade i Fagersta 10 augusti och vann hopp-loppet och plockade sin första pinne. Helgen efter den 17 augusti gjorde han om samma bedrift i Frövi, plockade sin 2-a pinne med en hedrande 4-e placering i hopploppet.

Vi gratulerar Dobby och Cecilia Åslund som tävlar honom. Ni kan se mer på Dobbys sida.

2014-08-25

En lite sen nyhet får jag komma med, efter att jag pratat med Emelie som tävlar Bailey (Stjärnlidens Jack Roller Coster) i agility.

Första veckan i juli 2014 pågick i Kalmar Sveriges största agilitytävling. Här tog Bailey en pinne i hoppklass 1 med en 9-e placering bland 70 startande.

Han hade sedan tidigare 2 pinnar och blev därmed uppflyttad till Hoppklass 2. Grattis Emelie och Bailey önskar vi på Stjärnlidens Kennel. Naturligtvis har Bailey en egen sida som snart kommer att uppdateras med bilder.

Se Bailey här.

2014-08-31

Marie Mårtensson och Jack (Stjärnlidens Uncanny Jack) tävlade om klubbmästerskapet i helgen. 2 nollade kanonlopp, sen hade de andra ingen chans.

Jack och Marie blev klubbmästare igen.

Stort grattis Marie, till dig och Jack.

2014-09-13

Fredag natt fick vi åka till djursjukhuset Blå Stjärnan med Embla. Hon hade fått värkar, men två valpar krockade och hamnade i felläge.

Valparna fick hjälp att komma ut med ett kejsarsnitt och allt gick bra. 4 valpar blev det tre hanvalpar och en tikvalp.

Alla valparna mår bra och mamman har återhämtat sig väldigt bra.

Se bilder på valparna i Aktuell valpkull.

2014-09-18

Bess "Ell-Ell´s Casual Fia´sco "är parad med Findus "Ell-Ell´s Fabolous Findus". Om allt går bra beräknar vi att få valpar runt 19 november.

SE UCH  Ell-Ell´s Casual Fia´sco 

SE VGCH  Ell-Ell´s Fabulous Findus

2014-10-04

Embla och Riffs valpar är nu 3 veckor gamla och de börjar krypa omkring lite i valplådan. Vill ni läsa om föräldrarna kan ni gå in på sidan Valpar och där klicka vidare på länkar till föräldrarnas egna sidor.

Se bilder nya på valparna i aktuell valpkull.

2014-10-06

Nu har alla valparna fått ett registreringsnamn. Ni kan se dom här i Aktuell valpkull.

2014-10-14

Tiden går så fort och valparna växer. Nu är dom 4½ veckor gamla och har börjat smaka på annan mat än mammans. De har också varit ute i trädgården och lekt några gånger. Vi har ju haft ett fantastiskt höstväder med mycket sol här i Åsa. Nya bilder på valparna kan man nu se i Aktuell valpkull.

2014-10-20

Valparna är nu fem veckor gamla. 3 hanvalpar är till salu. Tikvalpen är såld till Tvååker.

Nu börjar det bli lite bus i valpgruppen. När jag går runt i köket har jag ibland fyra valpar hängande i byxbenen och nu vill valparna hjälpa till när jag moppar golven.

Det lockar till många skratt när det hänger valpar i golvmoppen. Valparna börjar förändras lite i färgerna nu. Nya bilder kan ni se här i Aktuell valpkull


2014-10-24

Nu har vi bara en hanvalp kvar till salu. Det är Harri som nu väntar på ett nytt hem. Kajsa är såld till Tvååker och både Jaro och Tiki är sålda till Norge.

Om två veckor kommer dom att flytta till sina nya hem.


2014-10-31

Idag åkte jag (Lena) till Växjös internationella utställning. Jag hade med mig Ginny (Stjärnlidens Casual Ginny) och Poppy (Saltisgårdens Icona Pop).

Det var ovanligt många Jack Russell Terrier som ställde ut den här dagen 54 stycken inklusive 6 valpar. Först var det Ginny som skulle visas i unghundsklassen. Hon fick excellent av domaren och hon vann sin klass.

Därefter var det Poppy som skulle visas i öppna klassen, hon fick också excellent och vann sin klass med ett CK, därmed gick hon vidare till bästa tik klassen. Här blev hon tredje bästa tik och fick ett reserv CERT och ett reserv CACIB.

Jag var väldigt nöjd och stolt över mina två tikar. Det var roligt att så många kom till den här utställningen. Jag fick träffa flera vänner som jag inte sett på länge och det blev en mycket trevlig dag.

2014-11-01

Det var ett underbart väder idag, soligt och härlig temperatur. Man har svårt att fatta att det faktiskt är den 1 november. Vi har den stora förmånen att bo mitt emellan havet och skogen, så när vi går våra dagliga promenader med hundarna,

väljer vi ofta efter väderleken. Blåser det mycket väljer vi oftast skogen, men idag gick vi till skogen för att ta några bilder på hundarna. Vi aktiverar våra hundar mycket och det innebär att vi gör så roliga för hundarna,

så de håller koll på oss hela tiden, de lämnar oss aldrig. Stöter vi på något djur eller andra människor och hundar i skogen, sätter vi våra hundar bredvid oss med kommandot fot, tills dom gått förbi.

Så våra hundar behöver aldrig ha koppel när de går med oss i skogen eller på stranden. Koppel tar vi på dom när vi går ut i trafikerade områden.

Jag har lagt in skogsbilderna på en sida i fotoalbumet. Är ni intresserade av att se dom kan ni klicka här eller gå in på Foton -En vanlig dag med hundarna i skogen.

2014-11-04

Valparna är nu 7½ vecka gamla och de är snart leveransklara.

Vi har uppdaterat med nya valpbilder se dom här i  Aktuell valpkull.

2014-11-04

Alla valpar är nu sålda. Är ni intresserad av en valp i kommande valpkull, är ni välkomna att kontakta oss här.2014-11-18

Vi väntade valpar nu i november av Bess och Findus men tyvärr blev det inga valpar den här gången

2014-11-23

Vi har varit på utställning i Jönköping och vi hade fyra hundar med oss. Det var terrierderbyt som gick av stapeln och det var 41 Jack Russlar som ställde ut. Våra resultat var helt ok.

 

"Jackpot" Stjärnlidens Jackpot blev Bästa hanvalp 6-9 mån med Hederspris och han blev BIM (bäst i motsatt kön). Jackpot har lite att träna på, utställningsmiljön var lite stressande för honom

och att visa upp sig i koppel var inte det roligaste idag.


"Jackie" Stjärnlidens Blue Jean däremot, som är kullsyster till Jackpot, var bekväm med utställningen och Jessica som är delägare till henne visade upp Jackie väldigt bra. Hon blev 3-e bästa tikvalp 6-9 mån.

Hon behöver bara växa till sig lite, så får vi nog se henne i täten.


"Ginny" Stjärnlidens Casual Ginny fick Very Good idag och blev 4-e bästa junior tik.


"Poppy" Saltisgårdens Icona Pop fick Excellent och blev 2-a bästa tik öppen klass.


Jackpot Bästa hanvalp 6-9 månader och BIM

2014-11-25

Vi har parat Stjärnlidens Victory Charm "Chili" med  Iona High Speed "Morris".

Morris är Internationell, Svensk, Norsk och Estnisk Utställnings Champion, Polsk juniorvinnare 2012 och Rostocksiegervinnare 2013. Se bilder på dom här i Valpar


2014-12-05

Vi har fått veta att Ozzys son Dobby " Stjärnlidens Rock Me Yoker" blev 2:a placerad i agilityklass 1 och fick sin första pinne den 22 november 2014 i Kungsör.

Grattis Dobby och Cecilia. Nu har ni två pinnar i hoppklassen + en pinne i agilityklassen och stora chanser att gå upp i tvåan nästa år. Vi håller tummarna för er.


2014-12-16

Om någon undrar över varför hemsidan var stängd några dagar, så berodde det på att vår hemsida blev hackad och massor av otillbörlig reklam lades in. Jag hoppas att vi har fått bort allting nu och att sidan kommer att fungera som vanligt.


Det senaste som hänt är att Whiskey har blivit såld och han har nu flyttat till Ewa och Bengt Signahl i Motala. De har en Jack Russell (Sims) sen tidigare, bor på en hästgård och föder upp Morganhästar.

Ni kan se deras hemsida här: http://www.signahlgarden.se/.

Här kommer Whiskey att få det väldigt bra och vi önskar Ewa, Bengt,Sims och Whiskey lycka till.

2014-12-31

Vi har fått en nyårshälsning från Whiskey och hans nya familj i Motala. Han mår väldigt bra och leker med sin Jack Russell kompis Sims på dagarna. Det värmer våra hjärtan eftersom det alltid är svårt att lämna en hund,

speciellt Whiskey

Nyhetsarkiv


2013    2014   


2015    2016 


2017    2018


2019

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.