Nyhetsarkiv 2019

Nyhetsarkiv  2019 

2019-12-12

Idag födde Diva sju valpar. Det blev två tikvalpar och fem hanvalpar. Diva är en riktig supermamma och så duktig med sina valpar. Bara en stund efteråt såg hon hur pigg ut som helst.

Detta var Divas fjärde och sista valpkull. När valparna vuxit färdigt och flyttat sin sina nya hem, kommer Diva att pensioneras som avelstik och få det lugnt och skönt hos sin foderfamilj, som därmed också tar över henne som sin egen hund. Bilder på valparna kan ni se här i  Aktuell valpkull.

2019-12-07

"Sally" Stjärnlidens Jack Idril och Helene Söderström slog till igen.

Vinst med pinne i agility 2 XS i Vårgårda! 5 e agility pinnen och därmed diplom i klass 2

Stort Grattis från oss!

2019-11-30

Första valputställningen för Lucky (Stjärnlidens Good Luck Charm) blev på  "Adventvalpen" i Tånga Hed, Vårgårda.

Här fick Lucky en härlig kritik av domare Carina Johansson. Lucky fick Hederspris och blev BIR valp och Bästa Jack Russell och Zally som också ställdes ut fick Hederspris och blev 2-a bästa tik

2019-11-11

"Sydney" Stjärnlidens Princess Xena som vi samäger tillsammans med Linda Everdeen gjorde ett kanonlopp i Kinnaredshallen.

Sydney med Linda vann ett hopplopp på en helt överlägsen tid och plockade en pinne. Detta var hennes andra pinne i år. Stort Grattis Linda, det är inte lätt att hänga med i den farten.

2019-11-03

Så var det dags för utställning igen. Idag åkte vi till Växjös internationella utställning. "Maja" Suspecial´s Madame Joy fick Excellent CK (Championkvalitet) vann öppna klassen och blev sedan 4-e bästa tik.

Stjärnlidens Sin Cera som ägs av Kerstin Åkesson blev 2-a i öppna klassen med Excellent. Både "Liza" Hm-Boj´s Miss Lee och "Zally" Ell-Ell´s Full Hearts fick Excellent. En mycket bra dag och med glada och pigga hundar.

2019-10-13

Jag vill passa på att gratulera några framgångrika ekipage med hundar från vår kennel. Först ut har vi "Sally" Stjärnlidens Jack Idril och Helene Söderström som den 13 oktober tog silver i Distriktmästerskapen. Hon är också klubbmästare 2019. Stort Grattis Helene!


Sedan har vi "Paxon" Stjärnlidens Paxon Man som vann och tog pinne i hoppklass2 i Dala Floda den 4 september. Han har också tagit en pinne i agility i år. Stort Grattis Anna-Karin Lingart!


Jack" Stjärnlidens Uncanny Jack, som snart är 10 år gammal, tävlar inte så mycket längre, men han och Marie Mårtesson tog en andra placering i hoppklass3 i Växjö den 8 september. Stort Grattis Marie!


Sedan har vi utställningshundar på gång. Susanne Norberg äger både "Zindra" Stjärnlidens Carroty Zindra och "Zaga" Stjärnlidens Don´t Be Cruel som ställde ut på Nordic terrier show Eskilstuna 20/7. Zaga fick en 2:a pl valpklass och Zindra Exc 2:a pl juniorkl. och i Nordic Dog Show Västerås 21/7 fick Zaga HP (Hederspris) 2:a pl valpklass och Zindra Exc CK 1:a pl juniorkl. Stort Grattis Susanne!


Anna-Karin Lingart äger också "Kajsa" Stjärnlidens Fabulous Kajsa. Hon ställdes i Rättvik den 18 augusti och blev BIM valp, i Halstahammar 22 september där hon blev BIR och BIG2 samt 19 oktober i Gävle där hon blev BIR (Bästa valp) med HP. Kajsa har också börjat med valp agility. Stort Grattis igen Anna-Karin!


Sally och Helene

 Paxon

Zaga och Zindra

Kajsa

2019-10-12

Jag kan passa på att gratulera till Fanny Wernman och Lunas fina resultat, Excellent och 3-e bästa junior, på Internationell utställning i
Ceske Bodojovice. "Luna" samägs av oss tillsammans med Fanny.

 "Luna" Stjärnlidens Billie Jean

2019-10-12

Vi har parat "Diva" Saltisgårdens Runway Diva med "Snobben" Stjärnlidens Careless Whisper om allt går bra får vi valpar runt 13 december. Läs mer om denna parning i Valpar

2019-10-06

Så äntligen blev det dags för Jack Russell Klubbens stora begivenhet, som vi väntar på varje år, Jack Russell Specialen!  Som vanilgt bestod den av utställning av våra vackra Jack Russlar, klubbmästerskap i rallylydnad och agility och mycket trevlig samvaro med pizzabuffé tillsammans jack russell folk från både Sverige, Norge och Danmark. 

Våra hundar hamnade inte i toppen på utställningen i år. Maja fick Excellent och blev 4-e bästa tik i öppna klassen. Zally fick också Excellent men oplacerad. Liza och Jolly fick Very Good av dagens domare. Dagen innan ställde vi ut på terrierklubbens utställning som också var på Tånga Hed. Då fick både Jolly och Liza Excellent och Maja och Zally Very Good av den domaren (Helene Turid Stamnes, Norge), men så är det på utställning, domarens åsikt och hundens kondition för dagen avgör. Stjärnlidens Jack Icon Sara som ägs av Felicia Fogelholm fick också Excellent på specialen. Domare var Jeff Luscott, England och 56 hundar deltog.

Däremot gick det väldigt bra för två av våra andra uppfödningar i agility. "Sally" Stjärnlidens Jack Idril försvarade sin titel. Hon vann och blev klubbmästare för andra året i rad. Stort Grattis till Helene Söderström, ni är ett säkert par på agilitybanan. Det blir lite press på er nästa år. Tvåa blev Stjärnlidens Jack Othello också han på samma plats som förra året och Kerstin Svensson som tävlade med tre hundar tog även tredjeplatsen med sin egen uppfödning "Fiffi" HM-Bojs Fortuna. Stort Grattis Kerstin.

Sally och Helene Söderström Klubbmästare Agility 2019

Otto 2-a placerad och Fiffi 3-e placerad i klubbmästerskapen

2019-08-24

Idag åkte vi på utställning i Backamo, Ljungkile. Vi hade med oss Liza (HM-Bojs Miss Lee) och Zally (Ell-Ell´s Full Hearts).

Zally blev återigen BIR (Bäst i Rasen) valp. Liza fick den här gången Very Good och blev 3-e bästa juniortik.

2019-08-30

Alla valparna har nu lämnat oss och åkt till sina nya hem. Stjärnlidens Great Spirit - Fixa bor nu hos Robban Rose´n i Höör, Stjärnlidens Goodie Bag - Bella bor hos Maria Hermelin i Ydre, Stjärnlidens Spice Girl - Koira bor hos Francoise Apparcel i Höllviken, Stjärnlidens Lady Gaga - Gaga bor hos Per Martin Wenander i Dalsjöfors och Stjärnlidens Forest Gump - Frans bor hos familj Karolina Jarl i Hovås.

Stjärnlidens Good Luck Charm - Lucky fick stanna hos oss på vår kennel.

Vi vet att alla valparna hamnade i fina hem och vi önskar dom all lycka.

Maria Hermelin med Bella

Hela familjen Jarl men Frans

Francoise Apparcel med Koira

2019-08-22

En mycket sorglig dag för oss. Vår gamla Yanna blev hastigt sjuk. Efter några dagar på djursjukhuset, konstaterade man att det fanns inget att göra. Vi fick låta henne somna in. Hon somnade in lugnt och stilla i knäet på vår dotter Jessica, som har varit Yannas ägare de sista åren. Vila i frid lilla Yanna. Vi saknar dig så hjärtat blöder.

2019-08-15

Valparna är nu 6 veckor gamla, lekfulla och underbara. Vi har tagit nya bilder på dom. Det är inte helt lätt att fånga de små spjuvrarna, antingen springer de och biter mig på fötterna eller så är det full fart och de hamnar utanför bilden, när jag klickar. Hur som helst, så finns det nu bilder på sexveckorsvalparna. Ni kan se dom här i aktuell valpkull. 

2019-08-11

Blekinge Kennelklubb anordnar varje år en utställning i Ronneby Brunnspark. Hit brukar vi försöka komma och ställa någon/ra av våra hundar.

Parken är så fin och man njuter av omgivningarna. Tyvärr hade vi väldigt mycket regn den här gången, men som man säger: det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Idag får vi tvätta av lera från bilen och stövlarna. Hur som helst hade vi trevligt i sällskap av HM-Bojs Kennel.

Resultaten för våra hundar är jag väldigt nöjd med. "Zally" Ell-Ell´s Full Hearts blev Bästa valp (BIR-Valp) med Hederspris. "Liza" HM-Bojs Miss Lee fick Excellent och blev 4-e bästa juniortik och "Jolly" Stjärnlidens Uptown Judy fick också Excellent och blev 4-e bästa tik i öppna klassen.

2019-07-30

Maja och Jackpots valpar har nu blivit 4 veckor gamla och jag har tagit lite nya bilder på dom och lagt in i Aktuell Valpkull. Ni kan se bilderna där.

2019-07-28

"Luna" Stjärnlidens Billie Jean har varit på utställning med vår delägare Fanny Whernman. På Ransäters Nordic Show fick hon Very Good med fin kritik och på terrierutställning i Torsby fick hon excellent och en tredjeplacering i juniorklassen. Grattis Fanny.

2019-07-02

Idag några dagar för tidigt fick Maja sina valpar. Det blev fem tikvalpar och en hanvalp. Allt gick väldigt bra och valparna föddes med en kvarts mellanrum ungefär. Maja skötte om allt, med mitt överseende. Hon är verkligen en toppenmamma. Både mamman och valparna mår utmärkt. Det blev en jämn valpgrupp med nästan samma vikt på alla. Nu får vi hoppas att allt går lika bra i fortsättningen. De första veckorna är alltid en orolig tid när jag övervakar dom dygnet runt.

2019-06-26

Idag var vi på Borås natiolella utställning med Zally och Liza.

Zally blev Bästa valp (BIR-valp) , men jag mådde inte så bra i solen och värmen, så jag väntade inte till finalen med Zally utan åkte hem.

Liza fick idag Very Good och blev fjärde bästa juniortik. Domare var Gertrud Hagström.

2019-06-26

Idag fick Loke flytta hem till sin familj Matilda Andersson och Kristoffer Pettersson i Vargön. Matilda har precis avslutat sina studier så nu har hon och Krut hela sommarlovet att bekanta sig med varandra. Underbar tid att få hem en liten valp på. Lycka till i framtiden Matilda och Kristoffer med lille Loke.

2019-06-20

Idag lämnade Krut oss och flyttade hem till sin familj med Eva och Måns Höglund.

Han kommer att få ett spännande liv. Matte och husses härliga barnbarn, som han redan träffat, får en underbar midsommar med den nya familjemedlemmen på gården i Båstad.

Stockholm och Båstad blir hans två hem och ibland flyger han med till värmen i Spanien.

Lycka till med lilla Krut. Hoppas vi får träffa honom när han blivit vuxen. Krut kommer kanske att satsa på en utställningskarriär.

2019-06-16

Idag flyttade två av Divas valpar.

Först åkte Kajsa (Stjärnlidens Fabolous Kajsa) med Anna-Karin Lindgart. Hennes 3-åriga agilityhund Paxon Stjärnlidens Paxon Man) får en syster! 

Spännande att se hur han upplever den konkurrensen. Denna lilla dam har redan visat att hon är redo för spännande utmaningar.

Anna-Karin och hennes man som bor i Falun, hämtade lilla Kajsa idag, det ska bli spännande att få följa Paxon och Kajsas äventyr på agilitybanorna. Lycka till Anna-Karin! 


Därefter var det Harrys (Stjärnlidens Funky Fred) tur.

Lina Ermeús med familj hämtade sin lille Harry idag. Harry har en fyra-årig Jack Russell bror som väntar på honom hemma i Torpsbruk. Harry får en hundbror och en människosyster att leka med. Det blir säkert en toppensommar. Lycka till familj Ermeús! 

2019-06-14

Diva och Neos valpar är 8 veckor och först ut att flytta var Ronja som nu bor hos Christina och Ingemar Andersson i Lindesberg. De har tidigare haft flera raser och senast en Jack Russell som blev 14 år och naturligtvis, har man haft en Jack Russell blir det en Jack Russell igen. Lycka till med lilla Ronja.

2019-06-07

Idag på Nordic Dog Show i Vänersborg var fyra av mina hundar med. Zally, Liza, Jolly och Jackpot.


"Zally" Ell-Ell´s Full Hearts ställde i valpklass och fick Hederspris, blev bästa tikvalp och BIM (Bäst i motsatt kön) valp.


"Liza" HM-Bojs Miss Lee, som nu är 9 månader gammal har lämnat valpstadiet och ställde för första gången ut i juniorklass. Hon fick Excellent men CK (championkvalitet) och blev 3-e bästa tik.


"Jackpot" SE UCH PL CH Stjärnlidens Jackpot fick Excellent CK och blev 3e bästa hane.


"Jolly" Stjärnlidens Uptown Judy fick Excellent CK och blev 2a bästa tik med R-Cert och R-Nordic Cert.


Jag är mycket nöjd med resultaten, men vi hade inte vädret på vår sida, denna regniga dag i Vänersborg.
27 Jack Russlar deltog. Domare var Harto Stockmari, Finland

2019-06-04

En av Divas tikvalpar var bokad som avelshund, men hon har ett litet överbett och kommer därför att säljas som sällskapshund.

Om intresse för denna lilla tiken finns, är ni välkomna att kontakta oss.

2019-05-27

Divas valpar är nu fem veckor gamla och vi har har uppdaterat med nya bilder på dom. Ni kan se bilderna här i Aktuella valpbilder / Divas valpkull

2019-05-25

Den här lördagen åkte vi till Lerums brukshundklubb för att delta i deras inofficiella utställning med Zally (Ell-Ell´s Full Hearts) och Liza (HM Bojs Miss Lee)

Zally blev BIR valp (Bäst i rasen) fick hederspris och gick till final bland alla terriervalpar och vann finalen BIG 1 valp (Bäst i gruppen 1). Domare var Carina Johansson. Hon blev väldigt förtjust i Zally och kunde inte motstå att pussa på henne. 

Liza som samma dag fyllde 9 månader, fick för första gången ställa ut bland de vuxna hundarna. Hon blev också BIR i sin grupp med hederspris och fick ett mycket fint omdöme av domaren.

2019-05-18,19

På lördagen åkte vi till Hörby på Sydsvenska Terrierklubbens nationella utställning med "Snobben" Stjärnlidens Careless Whisper och "Maja" Suspecial´s Madame Joy.

Snobben fick Very Good och bästa junior och Maja fick Excellent och blev oplacerad i öppna tikklassen.

På söndagen åkte vi med "Jackpot" SE UCH PL CH Stjärnlidens Jackpot och Maja till Hässleholm på sydsvenska kennelklubbens Nordic Show, en internationella utställning,

Tyvärr var inte Jackpot i form och fick därför Very Good och 3-e bästa championhane. Maja fick Excellent med CK och vann öppna tikklassen och blev sedan 3-e bästa tik.

Vädret var gott på dessa första utomhusutställningar och vi var nöjda med resultaten och efteråt åkte vi hem och lät de glada hundarna bada i havet.

2019-05-11,12

Den här helgen åkte vi på utställning i Vårgårda och Lidköping. Vi hade med oss Snobben, Jolly och Maja. I Vårgårda på terrierutställning fick Snobben Very Good och bästa juniorhane. Jolly fick Excellent och 4-e bästa tik i öppna klassen och Maja fick Excellent CK (championkvalitet) och 3-e bästa tik i öppna klasen. I Lidköping Nordic Show fick Snobben återigen Very Good och bästa juniorhane och både Jolly och Maja fick Excellent utan placering.

2019-05-05

Divas valpar är nu två ½ veckor gamla och vi har uppdaterat med nya valpbilder.

Se dom här i Divas valpkull

2019-05-04

Bara tre dagar efter Tjolöholmsutställningen åkte vi med Zally och Liza till Västkustvalpen, en inofficiell utställning i Ljungskile.

Zally ställde i valpklass 4-6 månader och Liza ställde i valpklass 6-9 månader. Det gick mycket bra för båda två. Zally vann sin klass med hederspris och blev BIR (Bäst i Rasen)

Hon gick vidare till gruppfinalen och där blev hon BIG 4 (4-e Bästa i Gruppen, alla terrier)

Liza vann sin klass med Hederspris och blev BIM (Bäst i motsatt kön) Hanen blev BIR. Det var en kall dag och snö på vägen dit, men under dagen kom solen fram och det kändes riktigt behagligt. Hundarna var väldigt pigga och glada.

2019-05-01

Idag har vi varit på inofficiell utställning i Fjärås på Tjolöholms slott med Zally. Det gick väldigt bra. Hon vann fick hederspris och blev bästa valp BIR-valp.

På lördag åker vi till ljungskile och ställer ut på Västkustvalpen.

2019-04-25

Idag har lilla Prinsessan Sydney (Stjärnlidens Princess Xena) tagit en guldmedalj när hon vann en blåbärstävling i agility. Hennes tid var densamma som mediumhunden som vann sin klass, 18:38 sek. En riktig racerråtta är hon och Linda Everdeen har fått börja träna som en 100 meters löpare för att hänga med henne. Stort Grattis Sydney och Linda.

2019-04-24

Nu har vi lagt in bilder på valparna som nu blivit en vecka gamla. Ni kan se dom här i Divas valpkull.

2019-04-17

Diva födde fem valpar i natt. Det blev två tikvalpar och tre hanvalpar. förlossningen gick bra och både mor och valpar mår bra.

2019-04-07

Vi har varit på inofficiell utställning i Varberg med Liza och Zally. Zally vann klassen 4-6 månader och blev BIR (Bäst I Rasen)-valp. Därmed gick hon vidare bland alla terriervalpar 4-6 månader. Bland dom blev hon BIG (Bäst I Gruppen) 2.

Liza vann klassen tikvalpar 6-9 månader och sedan mot bästa hane blev hon BIM (Bäst I Motsatt kön).

2019-03-24

Diva (Saltisgårdens Runway Diva) är parad med Neo (SEUCH DKUCH SE Jun-V 17 German Jun-V 17 Marklivet JR New Orleans) och nu ser hon ut som om det är valpar på gång. Vi har beräknat att om allt går bra, får hon valpar runt 16 april och då blir det leveransklara valpar runt 11 juni.

2019-03-16

Två av Jollys valpar har nu flyttat till sina nya hem. Det är Sigge "Stjärnlidens El Toro", som nu bor hos familj Johanna Gustafsson och Jimmie Karlsson i Göteborg och Blondie "Stjärnlidens Echoes Of Love" som flyttat hem till Hildelis Eskilsson i Bankeryd. Vi önskar båda familjerna lycka till med den nya familjemedlemmen.

2019-02-24

2018 års nyheter ligger nu i Nyhetsakivet så vill man se vad som hänt under 2018 får man gå in här i Nyhetsarkiv 2018

Bilderna på Maja och Jackpots valpar ligger nu arkivet för valpbilder 2018

2019-02-24

Tänk vad tiden går fort. Valparna är nu 5 veckor gamla. De har börjat äta valpmat och är med oss i köket nästa hela dagarna. Det blir mycket bus med varandra och att jaga golvmoppen är roligt.

Vädret har varit skönt flera dagar och man får lite vårkänslor. Valparna har fått komma ut i solen och i trädgården blev det en ny spännande miljö att undersöka.

Vi har lagt in nya valpbilder och ni kan se dom här i Jollys valpkull

2019-02-23

Idag åkte vi till Strömma naturbruksgymnasium i Sätila, där Västsvenska fågelhundsklubben håller sin årliga inofficiella hundutställning. Det var Liza (HM-Bojs Miss Lee) som för första gången fick träna på att visas på hundutställning. Hon skötte sig mycket bra och blev BIR (Bäst i Rasen) valp med Hederspris. Liza samäger vi med Kerstin och Alf Svensoon på HM-Bojs Kennel.

2019-02-18

Jollys valpar är nu 4 veckor gamla och de leker nu med varandra. De är hur söta som helst när de tultar runt i valphagen och försöker bita på varandra.

Jag har tagit några nya kort på dom och ni kan se dom här i Aktuella valpkullar/Jollys valpkull.

2019-02-17

Idag har vi varit i Stockholm på Jack Russellklubbens Årsmöte. Det var en mycket intressant söndagseftermiddag. Vi fick en ny ordförande Henrik Lindberg. Han har tidigare varit ordförande i klubben och en av de eldsjälar som var med och startade upp vår klubb från början. Nästan hela styrelsen byttes ut, så det ska bli intressant att följa den nya styrelsens arbete.

2019-02-14

Liza (Stjärnlidens Don´t Ask Me Why) sista valpen  i Maja och Jackpots kull som flyttat ut..Tänk att få komma till sitt nya hem på alla hjärtans dag, det kan ju inte bli bättre. Lilla Liza åkte idag mot Stockholm med sin nya familj BrittMarie och Janne Ahnel och ska bo med dom på Utö och ibland i Spanien. Vi önskar matte och husse lycka till med det lilla charmtrollet Liza.

2019-01-27

Tre av Majas valpar har nu flyttat till sina nya familjer. Det är Ines som flyttat till Louise och Martin Boije i Kungälv, Dobby som flyttat till Kariann, Morten och Amalie Heggnes i Norge och Zaga som flyttat till Susanne Norberg i Stockholm. Susanne har tidigare köpt en Jack Russell av oss, så Zaga får nu syster Zindra att leka med. Lycka till allihopa med era nya familjemedlemmar.

Ines med sin nya familj Martin och Louise Boije

Dobby med Kariann, Morten och Amalie

Zaga med Susanne Norberg med man

2019-01-27

Jack Russell Klubben är nu klara med sin Tio i Topp lista för tävlande hundar i agility och agility/hopp 2018. Stjärnliden har fyra tävlande ekipage som kommit med på listan.med fina placeringar


Jag börjar med small klassen


Stort Grattis Marie Mårtensson och Jack (Stjärnlidens Uncanny Jack) 1a plats i hopp  och 2a plats i agility.

Stort Grattis Anna-Karin Lindgart och Paxon (Stjärnlidens Paxon Man ) 3e plats i agility och 4e plats i hopp.


Sedan har vi xsmall klassen


Stort Grattis Kerstin Svensson och Otto (Stjärnlidens Jack Othello) 3e plats i agility och 4-e plats i hopp

Stort Grattis Linda Everdeen och Tess (Stjärnlidens Open Heart Ozanna) 7e plats i hopp och 7e plats i agility

Marie Mårtensson o Jack

Anna Karin Lindgart o Paxon

Kerstin Svensson o Otto

Linda Everdeen o Tess

2019-01-27

Den 19 januari fick Jolly fem valpar. Det blev fyra hanvalpar och en tikvalp. Tyvärr klarade sig inte en hanvalp, men de andra mår bra och Jolly mår bra och sköter om sina valpar med stor omsorg. Se bilder på valparna här i Aktuell valpkull.

2019-01-10

Vi vill ge många varma Gratulationer till Nicky Graves och Annie (Stjärnlidens Undercover Girl för Pipsacre). Annie vann öppen tik och BIM på Boston Championship Show, 6 januari 2019. En härlig start på det nya året. 🏆😃  Annie är Divas dotter och pappa är Max

2019-01-05

Vår multichampion Max (Ell-Ell´s Kingdom Hearts) som vi delägde tillsammans med Lena och Martin Lövdahl Fast har flyttat till Norge. Han är såld till Knöttelitens Kennel och kommer att fortsätta sin karriär där. Vi önskar Knöttelitens Kennel stort Lycka till med Max.

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.

Nyhetsarkiv


2013     2014 


2015     2016


2017     2018


2019Tillbaka