Nyhetsarkiv 2016

Nyhetsarkiv 2016

2016-01-27

Nu är det ett tag sedan vi uppdaterade hemsidan. Det har hänt en hel del sedan senaste uppdateringen den 23 december. Valparna har flyttat till sina nya hem och har hunnit anpassa sig bra. En tikvalp kommer att få stanna här hos oss. Det är Tess (Stjärnlidens Open Heart Ozanna). Bilderna på Ginnys valpar har nu flyttats över till Valpbilder 2015


Under trettondagshelgen var det åter dags för årets stora Internationella hundutställning My Dog, i Göteborg. Vi presenterade vår ras, alla fyra dagarna, i Jack Russell Klubbens rasmonter och intresset för Jack Russell Terrier var mycket stort. På söndagen ställde vi ut Poppy i öppna klassen och i valpklassen ställdes Diva och Morris ut. Poppy fick Excellent och blev 3-e bästa tik i sin klass. Diva blev 4-e bästa tikvalp och Morris blev 3-e bästa hanvalp. Helt ok resultat som vi är nöjda med.

 

Igår 26/1 åkte Anders med Elsa (Stjärnlidens Jack Isis) till Danmark för att para henne med den släthåriga championhanen Tennis (Raaw Grand Slam). Hon kommer att stanna där några dagar och vi hoppas att allt ska gå bra med parningen.


Chili har ganska stor mage nu och det är bara två veckor kvar tills hon ska få valpar. Jackie börjar också visa tecken på att hon har något i magen.


I Aktuella valpkullar kan ni nu se de väntade valparnas stamtavla. Vi får hoppas att allt går bra med förlossningarna och att vi snart kan sätta in bilder på de nyfödda valparna.

Katniss med sin matte Linda Aeverdeen

Rasmontern på My Dog

Viggo som nu fått både husse & matte och 2 lillhussar i familjen Lindgren

Poppy och Lena på My Dog

Tess vår egen underbart busiga lilla valp som stannar på kenneln

HM-Bojs Fortuna på My Dog.

Hon är dotter till Stjärnlidens Jack Kassiopeia

"Elsa" Stjärnlidens Jack Isis har åkt till Danmark för att paras med "Tennis" DKCH DECH KLBCH Raaw Grand Slam

2016-01-31

Jack Russell Klubbens 10 - i topp listor för 2015 är nu klara.


På Agilitylistan är "Jack" SE AG(HOPP)CH  SE AGCH Stjärnlidens Uncanny Jack i topp med en delad förstaplacering och blev därmed blev Årets Jack Russell. Stort Grattis Marie Mårtensson och Jack.


På 12-e plats kom "Otto" Stjärnlidens Jack Othello och på 14-e plats kom "Bella"Stjärnlidens Jack Bella Notte. Grattis Kerstin Svensson HM-Bojs Kennel som tävlar med både Otto och Bella


På Agility Hopp kom "Jack" SE AG(HOPP)CH  SE AGCH Stjärnlidens Uncanny Jack på 3-e plats och "Otto" Stjärnlidens Jack Othello på 11-e plats. Återigen Grattis till både Marie och Kerstin.

"Jack" Stjärnlidens Uncanny Jack 1:a i Agility + 3:a i Agility Hopp

"Otto" Stjärnlidens Jack Othello 12:a i Agility + 11:a i Agility Hopp

"Bella" Stjärnlidens Jack Bella Notte 14;e Agility

2016-02-08

På dagen som beräknat fick Chili sina valpar. Det blev 4 valpar, två tikar och två hanar.

Allt gick väldigt bra och Chili kunde ta hand om det mesta själv. Både hon och valparna mår bra. Det här är Chilis 4-e och sista valpkull. Se fler bilder på valparna i Aktuella valpkullar - Chilis valpkull 4

2016-02-13

Vi har parat Poppy med Jackpot och om allt går bra blir det valpar runt 15 april med leverans runt 10 juni.


Jackie, som var beräknad att få valpar runt 24 februari, har däremot inte någon mage, så där undrar vi om det är så att hon är tom eller möjligen har en valp. Vi får se!

2016-02-27

Tyvärr blev det inga valpar mellan Jackie och Findus. Jackie var tom den här gången. Vi får hoppas på bättre tur nästa gång.

Chilis valpar växer och mår bra. De har nu fått ögon och kryper omkring lite. Vi återkommer med bilder inom kort.

Elsa och Poppy visar nu första tecknen på att de är dräktiga, så vi håller tummarna för dom.

2016-02-28

Igår var det valputställning in Sätila. Katniss (Stjärnlidens One Love Miss October) som nyligen fyllt fyra månader, ställdes ut för första gången av sin matte Linda Aeverdeen. Det gick mycket bra. Katniss blev bästa valp med Hederspris och i gruppfinalen blev hon 2-a bästa valp (alla terrierraser) Domaren gav en mycket fin kritik. Så här löd den: Ljuvlig tikvalp av rätt storlek och typ. Härligt huvud med vackra detaljer. Välplacerade öron. Korrekt bett. Stark fin front. Ljuvliga handleder. Kort stram rygglinje. Kraftigt bakparti med fina vinklar. Härlig attityd. Välvisad.

Grattis Linda och Katniss för ett mycket bra jobb och till det fina resultatet.

Linda när hon hämtade hem Katniss vid 8 veckors ålder.

"Katniss" Stjärnlidens One Love Miss October, 4 månader gammal

domarkritiken och prisrosetterna

2016-02-28

Chilis valpar har nu blivit 3 veckor gamla. De har fått ögon och kryper nu omkring lite i valprummet. De börjar också att busa lite med varandra. Chili håller ett vakande öga på dom. Hon ser till att dom är mätta, rena och har det bra. Chili är en så fin och öm mamma. Vi har lagt in nya bilder på valparna. Ni kan se dom här i Aktuella valpkullar/ Chilis valpkull.

2016-03-05

Alla valpar i Chilis kull är sålda. Nästa valpkull beräknar vi få runt 8 april. Det finns nya bilder på valparna här i Aktuella valpkullar/Chilis valpkull

2016-03-08

Det har gått fem veckor sedan vi parade Elsa och hon har lite mage nu, så vi får hoppas att allt går bra hela vägen. Det är bara fyra veckor kvar. Här myser hon med sin kompis Clara.

2016-03-11

Vår hanvalp "Max" Ell-Ell´s Kingdom Hearts som vi samäger med Lena och Martin Lövdahl Fast, Ell-Ell´s kennel, var på SKK,s Internationela utställning i Strängnäs. Han blev BIR (bästa valp i rasen) och BIS4. Best in Show 4. (alla raser)

Max kritik i Strängnäs:

Mycket lovande hanvalp utmärkt storlek & proportioner passande benstomme välutvecklat maskulint huvud fina ras detaljer välutvecklad kropp utmärkta vinklar fin siluett bra rörelser för åldern, trevligt temperament Bästa Valp.


Max här med Lena Lövdahl Fast

Max här med Martina Nygren, som visade honom i best in Show, då Lena Lövdahl Fast var upptagen med att visa annan ras.

2016-03-25 och

Idag åkte vi till Susedalen, utanför Falkenberg, på påsk-utställning. Vi hade med oss Stjärnlidens Jackpot och Diva, Saltisgårdens Runway Diva samt Tess, Stjärnidens Open Heart Ozanna.

Detta var Tess allra första valputställning och hon skötte sig väldigt bra. Hon blev BIR (bäst i rasen) och BIG1(bäst i gruppen, alla terriervalpar). Diva blev bästa tik och Jackpot bästa hane.

Mot varandra blev Jackpot BIR(bäst i rasen) och Diva BIM (bäst i motsatt kön). Jackpot gick vidare och slutade som BIG2 (andra bästa terrier).

En mycket trevlig utställning på långfredagen. Synd bara att det regnade hela tiden. Utställningen hölls i ett ridhus, men det blev ganska kallt.

2016-03-31

Idag fick Elsa sina valpar. Det blev tre tikvalpar. Förlossningen började vid tretiden på morgonen och allt gick väldigt bra. En timma senare var allt över och Elsa hade tre små pigga valpar som låg och diade. Detta var Elsas första kull, men som de flesta hundar visste hon instinktivt vad hon skulle göra, Jag fick hjälpa till lite grand, men det mesta skötte hon själv. Nu är hon en stolt mamma som knappt lämnar valparna en minut. Se bilder på valparna här i Aktuella Valpullar / Elsas valpkull.

2016-03-04

Chili har nu flyttat hem igen. Hon har varit foderhund hos Eva och Leif Öhgren i Göteborg. Chili har varit hos oss och fått sin sista valpkull och Eva och Leif äger nu Chili. Vi tackar för ett mycket gott samarbete och hoppas på många besök av er även i fortsättningen. Det känns skönt för oss att Chili finns hos er, ett aktivt hem med mycket kärlek och tillsammans med Yamba, hennes jack russell bror.

2016-04-05

Igår var alla valparna hos veterinären och fick sina vaccineringar och chipsmärkningar. Allt gick bra och de fick prova på en timmes bilresa fram och tillbaka. Stjärnlidens Paxon Man fick besök av sin nya matte och husse från Falun och han fick en lång resa hem. Det hade gått mycket bra fick vi veta när de kommit hem. Paxon har nu en ny flock med både jack russlar, schäfrar och en katt att busa med. Vi önskar Anna-Karin och Lars lycka till med sin nya familjemedlem och vi hoppas att vi får se varandra på agilitytävlingar om ett par år.

Lars och Anna-Karin Lindgard, Falun med Paxon

2016-04-06

En ultraljudsundersökning av två tikar gav oss besked om hur det ser ut på valpfronten. Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) har inga valpar i magen. det var som vi misstänkte. Vi gör ett nytt försök att para henne på hennes nästa löp. Ginny (Stjärnlidens Casual Ginny) har däremot valpar i magen, när det gäller Ginny trodde vi inte att det skulle bli några valpar, men där hade vi fel. Så Jackpot kommer att bli pappa i alla fall.


Jackpot har i veckan haft en tik på besök som han har fått para, så det kanske blir två Jackpot-kullar i år. Tiken är Westjack´s Black Betty som bor på kennel Artops i Trollhättan.


"Betty" Westjack´s Black Betty, Kennel Artorps

2016-04-07

Idag flyttade Harry (Stjärnlidens Pac Man) hem till sin nya familj i Kållered. Han kommer att få många nya lekkamrater, flera barn, katt och hundar och han kommer att få följa med till stallet och träffa hästar. Vi önskar Harrys familj lycka till med sin nya familjemedlem.

Ella Rudqvist, Kållered med dottern Moa och valpen Harry

2016-04-09

Idag var vi i Varberg på valp och juniorutställning. Vi hade med oss "Tess" Stjärnlidens Open Heart Ozanna och "Diva" Saltisgårdens Runway Diva. Tess ställde upp i valpklass 4-6 månader tillsamman med hennes kullsyster "Katniss" Stjärnlidens One Love Miss October. Tess blev BIR (bäst i rasen) valp med hederspris och Katniss blev 2-a bästa valp med hederspris. Diva blev BIR junior. Tess och Diva gick vidare till gruppfinal (alla BIR terrier) och både Tess och Diva blev BIG1 (bäst i gruppen) valp och junior. De fick mycket fin kritik av domaren Theres Johansson

"Tess" Stjärnlidens Open Heart Ozanna Hederspris BIR valp BIG1 valp

"Katniss" Stjärnlidens One Love Miss October 2-a bästa valp med hederspris, här med ägaren Linda Aeverdeen

"Diva" Saltisgårdens Runway Diva Hederspris BIR junior BIG1 Junior

2016-04-14

Elsas valpar är nu två veckor gamla. De har fått ögon och börjar krypa omkring lite. Vi har lagt in nya bilder på valparna. Ni kan se dom här  i Aktuella valpkullar/ Elsas valpkull

2016-04-15

Idag födde Ginny sina valpar. Det blev två hanvalpar och en tikvalp. Ginny var trött efter förlossningen eftersom den sista valpen hade lite kämpigt att komma ut. Efter några timmar hade alla hämtats sig och nu är det lugnt i valplådan och alla äter som de ska. Bilder på valparna finns nu här på Aktuella valpkullar/ Ginnys valpkull

2016-04-23

Katniss (Stjärnlidens One Love Miss October) har varit i Nossebro på valputställning tillsammans med matte Linda Aeverdeen. Katniss blev BIR med Hederspris och BIG4. Domare var Johan Sandström

som gav Katniss mycket fin kritik. Grattis Linda och Katniss till det fina resultatet.

2016-04-30

Katniss (Stjärnlidens One Love Miss October) och matte Linda Aeverdeen har varit i Tjolöholm på valputställning. Katniss blev BIR med Hederspris.

Grattis Linda och Katniss.

2016-05-07,08

På lördagen var vi på Skaraborgs Kennelklubbs Internationella utställning i Lidköping. "Max" Ell-Ell´s Kingdom Hearts blev bästa junior och bästa hane med CERT och slutade med BIM (Bäst I Motsatt kön)

Jackpot vann öppna klassen hanar och Tess blev 2-a bästa tikvalp med hederspris. Övriga Diva, Maya och Morris blev oplacerade. Domare var Eva Liljekvist Borg


På söndagen var vi i Tånga Hed på Västsvenska Terrierklubbens utställning. Tess blev bästa juniortik med Hederspris och BIM. Maya blev bästa juniortik med CK (Championkvalitet) och BIM. Diva fick Excellent och blev 3-e bästa juniortik. Morris fick Excellent och blev 4-e bästa juniorhane. Jackpot fick Excellent med CK och blev 2-a bästa hane i öppna klassen. Domare var Charlotta Mellin.

Detta var årets första utomhusutstllning och solen sken och det var riktig sommarvärme. Helt undersbart. Tyvärr hade jag glömt kameran hemma, så det blir inga bilder härifrån.

2016-05-15 Så var det dags för årets "Västkustvalpen". En utställning för valpar, juniorer och veteraner från västra Sverige. Utställningen håller till i Backamo som ligger i Ljungskile. Vi hade med oss "Tess" Stjärnlidens Open Heart Ozanna och "Diva" Saltisgårdens Runway Diva. Vi träffade också Tess kullsyster Katniss som också ställde ut i valpklassen 6-9 månader.

Tess fick Excellent med Hederspris och blev BIR (Bäst i Rasen). Katniss fick Excellent och blev 2-a bästa valp. Diva fick Excellent och blev 2-a bästa junior.

2016-05-22

Hemma igen från Internationella utställningen i Hässleholm och terrierutställningen i Hörby, kan vi konstantera att resultaten för vår kennel blev mycket bra

Stjärnlidens Jackpot fick Excellent CK och blev 4-e bästa hane med reserv CACIB i Hässleholm och han fick Excellent CK och blev 3-e bästa hane i Hörby.


Stjärnlidens Blue Jean (Jackie) och Stjärnlidens Jack Kenzo ställdes bara ut i Hässleholm. Jackie fick Excellent CK och blev 2-a bästa tik Ökl. Grattis Jessica Johansson som visade Jackie så bra. Kenzo som visades av sin ägare Fanny Whernman, fick Excellent och blev Bästa veteran. Grattis Fanny!


Saltisgårdens Runway Diva fick Excellent och blev 4-e bästa juniortik i Hässleholm i Hörby fick hon Very Good.


42 Jack Russells ställdes ut i Hässleholm och 31 i Hörby

                     Hemma igen efter trevliga utställningar                                            Lena Lamkén med "Jackpot" Stjärnlidens Jackpot   &     "Diva" Saltisgårdens Runway Diva

Jessica Johansson med "Jackie" Stjärnlidens Blue Jean

Fanny Whernman med "Kenzo" Stjärnlidens Jack Kenzo

2016-05-28

Elsa och Arons valp Ronja (Stjärnlidens Cocksy Queen) åker hem till sin nya familj i Stockholm. Vi önskar familjen Frick lycka till med sin nya lilla familjemedlem.

Här Ronja med Sofie och Johan Frick

2016-05-30

"Jackpot" Stjärnlidens Jackpot har blivit pappa till 5 fina valpar, 3 tikar och 2 hanvalpar. Mamma till valparna är "Betty" Westjac's Black Betty som ägs av Anna Mattsson, Artorps Kennel i Trollhättan.

2016-06-01

Idag flyttar "Happie"  Stjärnlidens Pebble Charm (Chili och Arons valp) hem till sin nya familj i Västar Frölunda. Hon har redan varit i sin nya familj ett par helger, så hon blev väldigt glad när familjen dök upp igen. Vi önskar familj Lundberg lycka till med lilla Happie.

Kvar i den kullen är Pandora som väntar på att få resa in i Island, som kommer att bli hennes nya hemland.

Happie med familjen Lundberg

2016-06-06

Nu var det dags för "Tuffa" Stjärnlidens Cheeky Queen (Elsa och Tennis valp) att flytta hem till Caroline och Ulf Bjerge i Göteborg. Hon kommer att få hänga med på golbanorna, så här får man träna på vilka bollar hon får hämta och vilka som är förbjudna. Lycka till Tuffa och familj Bjerge.

Ulf, Tuffa och Caroline Bjerge

2016-07-11

Idag var vi på Internationell utställning i Vänersborg. De hundar som visades här var Tess (Stjärnlidens Open Heart Ozanna), Jackpot (Stjärnlidens Jackpot), Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) och Morris (Stjärnlidens Matrix Mayor). Domare var Pia Lundberg.

Tess var bästa tikvalp med hederspris. Jackpot fick Excellent och var bästa hane i öppen klass. Poppy fick Excellent och blev 2-a bästa tik i öppen klass. Morris fick Very Good och blev 4-e bästa hane.

Stjärnlidens Jack Kenzo ställdes också ut av sin ägare Fanny Wernman. Han fick Ecellent med CK och blev bästa veteran.

2016-06-28

Idag parade vi "Poppy" Saltisgårdens Icona Pop med Jackpot. Om allt går bra den här gången, kommer Poppy att få valpar runt 30 augusti och de blir i så fall leveransklara runt 25 oktober. Nu håller vi tummarna för att allt ska gå bra. Om ni klickar på hundarnas namn under bilderna kommer ni in på deras egna sidor.

  Saltisgårdens Icona Pop                  Stjärnlidens Jackpot

2016-07-01

Idag flyttar "Smilla" Stjärnlidens Baby Dolls Rocking (Ginny och Jackpots valp) hem till familj Törnå i Västerås. Vi önskar dom lycka till med sin nya familjemedlem.

2016-07-02

Så var det dags för utställning igen. Den här gången åker vi till Borås, till Södra Älvsborgs kennelklubbs Nationella utställning. Domare här är Marie Gadolin.

Vi har "Poppy" Saltisgårdens Icona Pop och "Jackpot" Stjärnlidens Jackpot med oss. Jessica Johansson visade också "Jackie" Stjärnlidens Blue Jean som vi samäger.

Poppy fick Excellent och blev bästa tik i öppna klassen. Jackpot fick Excellent med CK och bästa hane i öppna klassen sedan blev han 3-e bästa hanhund med Reserv Cert. Jackie fick Excellent och blev 2-a bästa tik i öppna klassen.

2016-07-08,09

Vi åker till Tvååker på Internationell utställning den 8/7 och nationell utställning den 9/7. Vi har bara med oss "Jackpot" Stjärnlidens Jackpot på lördagen. På söndagen visar vi både "Jackpot" och

"Diva" Saltisgårdens Runway Diva.

På lördagens Internationella utställning var Connie Redhead, Australien domare. Jackpot fick Excellent med CK och blev 3e bästa hane i öppna klassen.

På söndagens Nationella utställning är Carl Gunnar Stafberg domare. Jackpot fick Excellent och blev 2-a bästa hane i öppna klassen. Diva fick Excellent och blev 3-e bästa tik i juniorklassen.

Jessica Johansson ställde ut "Jackie" Stjärnlidens Blue Jean, som vi samäger med Jessica. Hon fick Excellent och blev 2-a bästa tik i öppna klassen.

2016-07-14

Vi har parat Jackie (Stjärnlidens Blue Jean) med "Frasse" Ell-Ell´s Like Father Like Son. Han är Svensk och Internationell utställningschampion

Om allt går bra har vi valpar runt 15 september. De blir då leveransklara runt 10 november 2016. Är ni intresserade av en valp är ni välkomna att kontakta oss.

2016-07-16

Idag är "Wilja" Stjärnlidens Jolly Queen (Elsas och Tennis valp) klar med rabiesvaccinering med karenstid och kan resa till Finland med sin matte Rebecca Lundberg.

Det har varit en lång väntan för Rebecca, men nu kan hon äntligen åka hem med lilla Wilja till Wasa i Finland. Lycka till med lilla Wilja och agilityn.

Rebecca Lundberg med lilla Wilja

2016-07-29

Idag är "Prince" Stjärnlidens Speed Rocking (Ginnys och Jackpots valp) klar med rabiesvaccinering med karenstid och kan resa till Luxemburg med familj Cato.

Det har varit en lång väntan för hela familjen, men nu kan Prince äntligen åka hem med sin nya familj, först till Frankrike och senare till Luxemburg. Lycka till med lilla Prince.

Alvin och Petra Cato med lille Prince

2016-07-30,31

När vi lämnat av Prince på flyget åker vi vidare till utställning i Torsby och Ransäter. Vi ligger på Torsby camping tillsammans med HM-bojs Kennel, som har tävlat agility i Stenungsund och nu ska ställa ut. Svenska terrierklubben håller sin utställning i Torsby och domare är Marja Salminen, Finland. Vi ställer ut Stjärnlidens Pandora Charm, som är såld till Island men inte är färdig att åka dit än. Hon är 5 månader och ställs i valpklass 4-6 månader. Hon Får Hederspris och blir BIR (Bäst i Rasen) valp och går vidare och blir BIS4 valp (Bäst in Show4). Stjärnlidens Jackpot fick Excellent med CK (CertifikatKvalitet) 1-a i öppen klass och 4-e bästa hanhund. "Diva" fick Very Good och blev 4-e bästa tik i unghundsklassen.

Nästa dag ställer vi ut i Ransäter på Värmlands kennelklubbs Internationella utställning, domare är Rui Oliveira. Här kan inte Pandora vara med eftersom hon inte är 6 månader än. Jackpot fick Excellent med CK, 1-a i öppna klassen och 3-e bästa hanhund med ett CACIB (Internationellt Certifikat). Diva fick Excellent och blev 3-e bästa tik i unghundsklassen. Vi hade en bra helg tävlingsmässigt sett, men mycket regn i Torsby och en taklucka som blåste av på husvagnen. Som tur är hittade vi en ny taklucka, som vi kunde köpa dagen efter.

Stjärnlidens Pandora Charm

Stjärnlidens Pandora Charm HP BIR BIS 4

Hemma igen från utställningarna i Torsby och Ransäter

2016-08-05

Ebba har fått en egen sida. Klicka här på Ebba om ni vill se den. Valpbilderna på vårens och sommarens valpkullar ligger nu i arkivet. Vill ni se dom får ni klicka här på Valpbilder 2016.

2016-08-07

Vi har uppdaterat i Information / Utställning. Här kan ni som är intresserade av utställning, läsa om klasser, priser m.m. och vad som kan vara bra att veta om man tänker börja ställa ut 

2016-08-09

Ni som inte redan i år varit inne och tittat på Historiken över Jack Russell Terrier, se där om varför det i april blev En historisk dag för Jack Russell Terrier.

2016-08-14

Idag var jag på Askersunds Internationella Utställning med Stjärnlidens Pandora Charm och Stjärnlidens Jackpot. Pandora fick Hederspris och blev BIM (Bäst i motsatt kön) valp.

Jackpot fick Excellent och vann öppna klassen och fick CK (Championkvalitet)

Stjärnlidens Jackpot

Stjärnlidens Pandora Charm

2016-08-26

Poppy födde fyra valpar idag. Det blev två tikvalpar och två hanvalpar. Allt gick mycket bra och både mor och valpar mår toppen.

Jackie har fått större mage och visar alla tecken på valpar. Hon är beräknad att få sina valpar om ca 2 veckor. Vi väntar också på Cajsas löp nu under september. Hon kommer att paras med Max.

Se bilder på Poppys valpar här i Aktuella valpkullar/Poppy

2016-08-28

Idag åkte vi till Backamo, Ljungkile på Västra Kennelklubbens Nationella utställning. Jag hade med mig Stjärnlidens Jackpot och Stjärnlidens Pandora Charm. Där träffade vi också "Morris" Stjärnlidens Matrix Mayor med vår delägare Peter Midbjer och "Kenzo" Stjärnlidens Jack Kenzo med sin ägare Fanny Wernman. Det blev en väldigt bra utställning för vår kennel. Pandora fick hederspris och blev BIR (Bästa valp) Jackpot tog hem sin Jackpot idag. Han blev bästa hane med CERToch blev därmed Svensk Utställningschampion samt BIM (Bäst i motsatt kön)

Kenzo blev Bästa veteran och 2-a bästa hane med Reserv-CERT och Morris blev 2-a bästa juniorhane med Excellent. En mycket lyckad dag. Grattis till Fanny och Peter som visade sina hundar så bra.

BIR, NO UCH Knöttelitens M&M. BIM, Stjärnlidens Jackpot. Båda Svenska Champions idag.

BIR Stjärnlidens Pandora Charm, BIM Lovely-Orange Moto Moto

Jackpot tittar på sina rossetter som nybliven utställnings Champion

2016-09-11

På lördagen åkte vi, Jackpot och Lena, till Eslös Internationella utställning. Nu ställer Jackpot i championklassen och domare var Pirjo Hjelm från Finland. Det gick väldigt bra. Jackpot fick Excellent med CK blev bästa hane och fick CACIB (internationellt cert). Mot bästa tiken blev han BIM (bäst i motsatt kön). Därefter åkte vi till Bjuv för att ställa ut på söndagens nationella terrierutställning. Här gick det också bra. Jackpot fick Excellent med CK och blev 2-a bästa hane. Domare var Michael Gavin från Irland.

I Eslöv mötte vi Marie Mårtensson med Jack (Stjärnlidens Uncanny Jack) och Kerstin Svensson med Otto (Stjärnlidens Jack Othello) De var där och tävlade på Eslövs Internationella Agilitytävling. Otto blev dubbellnolla i hopploppet men tyvärr ingen placering. Jag hann inte vänta in Jacks resultat utan fick åkta vidare till Bjuv.

Jackpot bästa hane CACIB och BIM, Eslövs Internationella utställning

Marie Mårtensson med Jack (Stjärnlidens Uncanny Jack)

Jackpot 2-a bästa hane på Bjuvs Nationella terrierutställning

Kertstin Svensson med Otto (Stjärnlidens Jack Othello)

2016-09-11

På väg hem från utställningen i Bjuv fick jag veta av min man Anders att nu hade Jackie börjat få värkar. På kvällen fick hon sedan tre valpar, en tikvalp och två hanvalpar. Allt gick mycket bra och Jackie skötte det mesta själv. Både mor och barn mår utmärkt. Det finns bilder på valparna på Aktuella valpkullar/Jackies valpkull 1 Klicka gärna på länken så kan ni se dom.

2016-09-27

Idag flyttar Stjärnlidens Pandora Charm till Island. Det blir en lång resa för Pandora som måste också måste sitta i karantän innan hon får komma hem till sin familj. Vi önskar Elin och hennes familj lycka till och önskar att de får mycket glädje av vår lilla prinsessa Pandora.

2016-09-28

Vi har parat "Cajsa" Stjärnlidens Lucky´s Dream Catch med "Max" Ell-Ell´s Kingdom Hearts. Om allt går bra väntar vi valpar runt 1-a Anvent (27 november 2016)

Valparna beräknas i så fall vara leveransklara runt 22 januari 2017. Om intresse finns av dessa valpar är ni välkomna att kontakta oss. Ni kan se mer om denna parningen i Valpar

2016-10-01,02

Så var då årets Jack Russell Special över. Som många gånger tidigare gick den av stapeln på Tånga Heds fina fritidsanläggning i Vårgårda. Utställningen och några aktiviteter, agility, rallylydnad och Jack Russell race höll till inne i den stor hallen med den fina konstgräsmattan. Prova på gryt höll tlll utomhus. Det var ett omväxlande väder med regn och sol men dagarna var mest solig för alla deltagarna. 37 hundar med sina ägare var där. De som kom redan på lördagen för att delta i terrierutställningen, kunde stanna på trevligt mingel efteråt och på kvällen umgicks vi med god middag och dricka.


Vi var där med tre hundar Ebba (Ell-Ell´s Just You Just Me), Diva (Saltisgårdens Runway Diva) och Jackpot (SE UCH Stjärnlidens Jackpot) och Lena Lövdahl Fasth var där med Max (Ell-Ell´s Kingdom Hearts) som vi äger tillsammans.

Dit kom ytterligare tre Stjärnlidens hundar. Morris (Stjärnlidens Matrix Mayor) som vi deläger med Peter Midbjer, Happy (Stjärnlidens Pebble Charm) ägare Christel Lundberg och Harry (Stjärnlidens Pac Man) ägare Eleonore Wiklund Rudqvist.


På utställningen började man med valparna och för Ebba, Happie och Harry var det allra första gången de deltog i utställning. Ebba i 4-6 månaders klassen, Happie och Harry i 6-9 månaders klassen. Happie fick Hederspris och en 2-a placering, Ebba och Harry fick inget Hederspris idag, men båda fick mycket fin kritik av domaren, så nu får vi träna våra valpar inför nästa utställning. Grattis Christel och Eleonore ni skötte det så fint. Hoppas vi får se er igen på andra utställningar.


Nästa grupp var juniorerna. Här visades Max, Morris och Diva. Max vann junorklassen för hanar och Morris fick en en 4-e placering. Morris hade inte bra päls idag, den hade blivit bortskavd av en sele på vissa ställen och det är inte bra när man ska visas på utställning. Ni får komma igen Peter och Morris, förutom pälsen fick han en mycket fin kritik. Grattis Peter.

Diva som visades bland tikarna vann sin klass och blev alltså bästa juniortik. I konkurrensen mot bästa hane (Max) vann Max, så Max blev BIR junior och Diva BIM junior.


Jackpot visades i championklassen och blev 3-e placerad.


När det var dags för finalen gick det som vanligt Max utmärkte sig och blev BIS - Best in Show.


Efter utställningarna kunde man prova på de olika aktiviteterna och jag hjälpte till med agilityn. Det var som vanligt mycket trevliga dagar och vi var ganska trötta både människor och hundar när vi åkte hem.

Nu ser vi fram mot nästa Jack Russell Special om ett år.

"Max" Ell-Ell´s Kingdom Hearts BIS och Klubbmästare Jack Russell Specialen 2016.

Här med ägarna Martin Lövdahl Fasth, Lena Lamkén och Lena Lövdahl Fasth

Domare Kimmo Mustonen Finland

"Ebba"Ell-Ell´s Just You Just Me 2-a bästa tikvalp 4-6 mån.

"Max" Ell-Ell´s Kingdom Hearts

BIS junior BIS & Klubbmästare

Max BIS och Diva BIM junior

Jackpot

3-e bästa championhane

2016-10-21

Poppys valpar har blivit 8 veckor och de har varit på sitt första veterinärbesök. Alla besiktigades utan anmärkning och vaccinerades. De fick också sin chipsmärkning.

De första valparna som flyttade till sina nya familjer var Jussi (Stjärnlidens Sky Walker) och Alma (Stjärnlidens Sin Cera). Vi önskar båda familjerna lycka till med den nya familjemedlemen.

Jussi flyttar till familj Thorelund i Alingsås.

Alma flyttar till familj Östberg i Uddevalla

2016-10-23

Vi har uppdaterat hemsidan med nya  valpbilder. Sidan Aktuella valpkullar/Poppys valpkull 2  har fått nya bilder på valparna när de är 7½ vecka gamla. Sidan Aktuella valpkullar/Jackies valpkull 1 har fått nya bilder på valparna när de är 5 veckor gamla och på sidan foton/bilder på söta valpar har vi lagt till några nya bilder på lekande valpar.

2016-10-27

Nu har Ville (Stjärnlidens Space Rock) och Polly (Stjärnlidens Star Success) också lämnat oss och flyttat till sina nya hem. Vi önskar både Villes och Pollys familjer lycka till med sin nya familjemedlem.

Det blir som att få hem en liten bebis som växer mycket fort och fodrar mycket passande och fostran i början och naturligtvis mycket kärlek.

Ville flyttar till familj Bartholdsson i Varberg

Polly flyttar till familj Halvarsson i Hisings Kärra

2016-11-06

Jackies valpar har flyttat till sina familjer, så nu är det ganska tomt här hemma. Visst saknar vi valparna, men vi vet att alla kommer till mycket bra hem och då känns det så skönt.

Vi önskar alla familjerna lycka till med sina nya familjemedlemmar.

Ziggy flyttar till familj Lidborg i Herrljunga

Khaleesi flyttar till Julia Svensson i Sundsvall

Jaxon flyttar till fam Backlund i Göteborg

2016-11-23

Vi åkte till Polen för två veckors semester och passade på att ställa ut två av våra hundar på två utställningar, först i Kielce på Internationell utställning och sedan i Radom på nationell utställning. Det var Jackpot (Stjärnlidens Jackpot) och Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) som fick följa med. I Kielce visades 43 hundar och Jackpot vann sin klass och blev 2-a bästa hane och fick ett polskt CERT. Poppy fick Excellent och blev tredje bästa tik i sin klass. Domare var Csaba Denk, Ungern.  I Radom veckan efter vann Jackpot sin klass och blev åter 2-a bästa hane med ett CERT. Poppy vann sin klass och blev bästa tik fick CERT och blev BIM (Bäst i motsatt kön).Domare var Gunther Erenreich, Österrike Här visades 23 hundar. Vi är mycket nöjda med resultatet, våra hundar var så duktiga. Resan gick över förväntan. Vi åkte fram och tillbaka med Stena Line på natten från Karlskrona till Gdynia i hundhytt. Vi sov hela resan så det kändes inte långt alls och hundarna sov med oss. I Warszawa bodde vi hos vänner som också visade runt oss stan. God mat, trevliga vänner, bra utställningar med mycket gott bemötande. Vad kan man mer begära.

Jackpot bästa championhane & 2-a bästa hane med CERT

Poppy 3-e bästa tik öppen klass, Kielce

Utställningshallen i Kielce

Jackpot bästa championhane med CERT

Jackpot i utställningshallen i Radom

Poppy bästa tik och BIM med CERT i Radom - BIR - Soul Mate Di Sutri

2016-11-30

Cajsa fick inga valpar den här gången. Vi kommer att göra ett nytt försök till våren.

2016-12-05

Ja, vad ska man säga om "Max" Ell-Ell´s Kingdom Hearts. Vi är så lyckliga över denna underbara kille. Han har varit i Polen och Danmark och nu senast i Stockholm och han bara vinner.

29 oktober I Poznan, Polen fick han CERT och CACIB och blev 2-a bästa hane. 5 november I Herning, Danmark blev han Danish Winner 2016, bland 66 hundar och fick CERT, CACIB och blev BIR.

Och så nu den 2 och 3-e december i Stockholm, först vann han sitt 9nde Svenska Cert, R-Cacib, och blev 2 bästa hane på lilla Stokholms utställningen och sedan dagen efter ännu en vinnartitel!

Swedish Winner 2016, BIR, CERT och CACIB på stora Stockholm. Vi är så stolta över denna unga kille och tack Lena och Martin Lövdal Fasth för att vi fick köpa in oss i denna underbara Jack Russell.

Max & Lena i Poznan, Polen

Max Dansk vinnare-16 Cert,Cacib och BIR

Nyhetsarkiv


2013    2014   


2015    2016 


2017    2018


2019


 


Upp


Tillbaka

Max med uppfödare och delägare Lena Lövdahl Fasth i Stockholm

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.