Nyhetsarkiv-2015

Nyhetsarkiv  2015

2015-01-05-06


På måndag den 5-e och tisdag den 6-e januari ställdes Jack Russell Terrierna ut.


I valpklassen för hanvalpar ställde vi ut Jackpot (Stjärnlidens Jackpot). Han var alldeles förskräckt första dagen och ville inte visa upp sig på ett bra sätt. Han blev 2:a bästa hanvalp och fick hederspris trots allt. Andra dagen var han lite lugnare och skötte sig bättre, han blev åter 2:a bästa hanvalp med hederspris.


Jackie (Stjärnlidens Blue Jean) som bor hos Jessica Johansson ställde också ut i valpklassen bland tikvalparna. Hon skötte sig mycket bra. Första dagen blev hon 3:e bästa tikvalp och andra dagen blev hon 2:a bästa tikvalp. Hon behöver växa till sig lite mer och vi hoppas att vi får se henne i fler utställningsringar framöver.


I juniorklassen ställde Elsa (Stjärnlidens Jack Isis) ut som bor hos Hanna och Philippe Bergstrand. Elsa har precis lämnat valpklassen och behöver också växa till sig lite och hon var också väldigt nervös på utställningen och ville helst inte gå, men följde med matte ändå på ett ängsligt sätt. Elsa fick Good av domarna båda dagarna, men med en  bra och lovande kritik. Det är en stökig och högljudd miljö på mässan med massor av hundar och människor, så det kan upplevas som väldigt obehagligt för hundarna  första gången de får uppleva det här. För en del hundar krävs mycket träning innan de kan visas avslappnat.


I unghundsklassen ställde vi Ginny (Stjärnlidens Casual Ginny) som bara fick följa med på måndagen. Hon fick Excellent av domaren och blev 3-e bästa unghundstik.


I öppna klassen ställde vi Pepsi (Saltisgårdens Icona Pop). Hon fick excellent med CK båda dagarna blev 3.e bästa tik på måndagen med ett Reserv-CERT och ett Reserv-CACIB. På tisdagen blev hon 4-e bästa tik.


Vi är väldigt nöjda med resultaten på vår hundar. Nu kommer vi att under våren utöka träningen inför kommande utställningar blandat med agilityträning, sen får vi se vilka tävlingar vi dyker upp på under det här året.

Jackpot 2.a bästa hanvalp, Hederspris

Jackpot 2.a bästa hanvalp, Hederspris

Jackie 2.a bästa tikvalp båda dagarna

Elsa på bordet, med domare Anette Edlander och matte Hanna Bergstrand

Poppy Excellent CK 3:e bästa tik Reserv-CERT, Reserv-CACIB

Jackie med Jessica Johansson

Ginny Excellent 3:e bästa unghundstik

Poppy Excellent CK 4:e bästa tik

2015-01-03-04

Under trettondagshelgen har Göteborg sin årliga internationella utställning My Dog. Det är ett uppskattat och välbesökt arrangemang. Jack Russell Klubben har en rasmonter här, där man kan få se och klappa några Jack Russlar och få information om den här härliga rasen. Vi från Stjärnliden fanns i montern tre av utställningens fyra dagar. Den andra dagen ägnade vi åt att deltaga i en mycket bra genetik föreläsning som Jack Russell Klubben anordnat.

Rasmontern på My Dog Kerstin Svensson från HM-Bojs Kennel och vi, Lena & Anders Lamkén Stjärnlidens Kennel var här i tre dagar och informerade om vår underbara ras

Genetik föreläsning av Yohanna Eriksson. Ulrika Andersson fixade kurs, lokal och god mat.

2015-02-05

Den 26 januari fick Chili fyra valpar. Det blev en hanvalp och tre tikvalpar. Allt gick bra och mamma Chili skötte allt så fint. Själv har jag opererat foten och därför kommer jag att uppdatera sidan efter hand som jag orkar med. Jag kommer så småningom att lägga in bilder på valparna i Aktuell valpkull.

"Chili" Stjärnlidens Victory Charm med sina nyfödda valpar

Tikvalp 2

Hanvalpen

Tikvalp 3

Tikvalp 1

Pappa "Morris" Iona High Speed


2015-02-22

Idag hade Jack Russell Klubben sitt årsmöte i Jönköping. Vår ordförande Dennis Forsberg avtackades och det blev några nya personer invalda i styrelsen.


Alla Jack Russell Klubbens tio i topp listor var nu klara och vinnarna fick blommor och gratulationer.


Vi här på Stjärnlidens Kennel vill gratulera Marie Mårtensson och Jack (Stjärnlidens Uncanny Jack) etta och vinnare av Jack Russell klubbens tio i topp Agility Hopp och en hedrande andraplats i tio i topp Agility. På Terrierklubbens tio i topp lista Agility och Agility Hopp är Marie och Jack på andraplats med endast 2 poäng mindre än vinnaren. Jack är den enda Jack Russell Terriern som kommit med på terrierklubbens tio i topp lista i år. Återigen ett stort Grattis Marie och Jack!


2015-03-28

Idag åkte vi till Malmö på en internationell utställning. Det här var danskarnas dag. De tog de flesta topp placeringarna med sina hundar.


Vi ställde ut "Jackpot" Stjärnlidens Jackpot och "Poppy" Saltisgårdens Icona Pop.


Det var Jackpots första officiella utställning som junior och eftersom Jackpot tidigare som valp har haft svårt att visa sig i stökiga hallar, hade vi inte stora förväntningar utan tog det mest som en utbildning. Jackpot var lite orolig, men skötte sig betydligt bättre än tidigare, så vi var väldigt nöjda med honom. Han fick Very Good och blev 3-e bästa juniorhane.


Jackpots syster  "Jackie" Stjärnlidens Blue Jean var också där med Jessica Johansson, som deläger Jackie med oss. Detta var också för henne den första officiella utställningen som junior. Jackie var väldigt ängslig i början i den här stökiga miljön, men Jessica lyckades lugna ner henne och Jackie skötte sig väldigt bra när det var hennes tur. Jackie fick Very Good och blev 5-e bästa juniortik.


Poppy ställdes ut i öppna klassen. Hon fick Excellent i bedömning och blev 5-e bästa tik. Det var en helt ok dag för oss, lite bättre än vi förväntat oss.


HM Bojs Kennel var också där och ställde ut ett par hundar. Kerstin som äger HM Boj Kennel är min syster och det är alltid lika trevligt när vi träffas på samma tävling

Jackpot (Stjärnlidens Jackpot) Very Good och en 3-e placeringa bland juniorhanarna

Kerstin med Channie från HM Bojs Kennel och Anders med Poppy från Stjärnlidens Kennel

Jackie (Stjärnlidens Blue Jean) Very Good och en 5-e bästa juniortik

Kerstin fick Excellent med Fiffi (HM Bojs Fortuna) och en 3-e placering bland juniortikarna. Föräldrarna till Fiffi är  Stjärnlidens Kassiopeia och Iona High Roller

Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) Excellent och 5-e bästa tik i öppna klassen

Kerstin fick Very Good med Channie (HM Bojs Coco Chanell) i öppna tikklassen. Föräldrarna till Channie är Stjärnlidens Jack Bella Notte och Jackweilers Agent Golddigger

2015-03-30

Nu har den sista valpen flyttat hem till sitt nya hem. Vi hoppas allt kommer att gå bra med alla valparna och att vi inte tappar kontakten utan att vi får höra hur det går med valparnas uppväxt och träning.. Vi hoppas också vi kan få någon bild då och då så, vi får se hur de ser ut som vuxna hundar.  Om någon framöver kommer att tävla något i utställning, agility, rallylydnad, spår eller annan hundsport hoppas jag att ni hör av er och berättar hur det går.

Vi önskar alla Lycka Till!

Nike (Stjärnlidens Lovely Rita) med matte Elisabet Sverlander, Årsta

Harry (Stjärnlidens Legal Man) med husse Mats Winde och matte Åsa Bengtsson, Helsingborg

Coco (Stjärnlidens Lady Madonna) med matte Jill Eknander, Mölndal

Lisa (Stjärnlidens Penny Lane) med husse Thomas Larsson, Göteborg

2015-03-30

Bilder på Chilis och Morris valpar ligger nu i Valpar, bildarkiv 2015, där man klickar på Chilis valpkull 3.

2015-04-16

Christina skickade en länk till ett reportage där Sixten (Stjärnlidens Jack Figo) får vara exempel på vackra hundögon. Sixten har en egen spalt i DN, Sixtens värld, med bild och text lite då och då.  Christina köpte Sixten av oss 2006 och han är en av valparna från Ami och Spartacus. Se honom och läs reportaget här i Dagens Nyheter

2015-04-30

Nu är det två veckor kvar tills Ginny ska få valpar. Hon är lite tjock, så vi förväntar oss en eller två valpar. Cajsa har tre veckor kvar och hennes mage är större än vad Ginnys är nu, så där hoppas vi på fyra valpar. Poppy har nästan fyra veckor kvar och hon har också fått lite mage, så vi hoppas det gick bra den här gången med Poppys parning. Det är några spännande veckor framöver och vi hoppas bara på det bästa.

Ginnys mage två veckor innan beräknad valpning

2015-05-03

Den här helgen har vi varit på två utställningar. På lördagen åkte vi till Lidköpings Internationella utställning med Stjärnlidens Jackpot och Stjärnlidens Jack Isis (Elsa). Jackpot fick Excellent med CK och blev 2:a bästa junior. I konkurrens med alla hanhundar blev han 2:a bästa hanhund och fick reserv CERT.


Elsa som bor hos Philippe och Hanna Bergstrand, som deläger henne med oss, skötte sig riktigt bra. Fastän det var vi som visade henne och hon är ovan vid oss

blev hon Bästa juniortik med Very Good.


På söndagen var vi i Tånga Hed på terrierklubbens nationella utställning. Jackpot blev här Bästa Juniorhane med Excellent och CK. I hanhundskonkurrensen blev han

2:a bästa hane och fick reserv CERT.


Elsa blev 3:e bästa juniortik med Very Good.


Jackpots kullbror Spike (Stjärnlidens Jokerman) kom också till Tånga Hed med sin Matte. Det var deras första utställning och Spike blev 4:e bästa juniorhane med Excellent. Grattis Spike och Eva!  Vilken bra premiär.

Stjärnlidens Jackpot i Lidköping

Stjärnlidens Jackpot 2.a bästa hane med resev CERT i Lidköping

Stjärnlidens Jackpot Bästa juniorhane, Excellent CK,Tånga Hed

Elsa "Stjärnlidens Jack Isis" Very Good, 3:e bästa juniortik

Spike "Stjärnlidens Jokerman" Excellent, 4:e bästa juniorhane

Jackpot 2:a bästa hane med reserv CERT i Tånga Hed

Elsas och Jackpots rosetter

Jackpot visar upp sig för domaren i Tånga Hed

Jackpot med helgens rosetter

2015-05-10

"Tiki" Stjärnlidens Kon Tiki, 8 månader, blev BIR valp (Bäst i Rasen) och BIG 4 valp (4-e Bäst i Gruppen, terrrier) på Eina. Domarens bedömningen: Harmonisk valp. Velskåret hode. Godt uttrykk. Muskuløs hals for alderen. Velutviklet bryst. G.vinkel.beveger seg godt. Stri pels. Flotte farger. Meget godt gemytt. Domare; Per Harald Sivesind.

Det var andra gången han blev bästa valp på utställning. Grattis Tiki och Kathrine Nordstrøm .

"Tiki" Stjärnlidens Kon Tiki med sin matte Kathrine Nordstrøm, Norge

2015-05-12

Som vi befarade och efter ultraljudsundersökning, visade det sig att Ginny är tom, så det blir inga valpar av henne den här gången. Däremot har både Cajsa och Poppy valpar i magen, så vi hoppas allt går bra nästa vecka.

Vi kommer att para Ginny med Findus till hösten och hoppas det går bättre då.

2015-05-15

I natt fick Cajsa sina valpar. De kom tidigare än beräknat, men allt gick helt problemfritt. Cajsa är en så omtänksam mamma och hon har svårt att lämna dom när hon ska rastas.

De här valparna kommer att vara leveransklara tidigast den 10 juli.

Cajsa med sina valpar

Tikvalp 1

Hanvalpen

Tikvalp 2

2015-05-17

Igår åkte Anders med Jackpot till Terrierklubbens nationella utställning i Hörby. Jackpot fick Excellent, blev bästa juniorhane och Bästa Junior i konkurrens mot tikarna, Domare var Thomas Hehir, Irland.

Idag åkte dom vidare till Hässleholms Internationella utställning. Hit kom också Jessica Johansson med Jackie (Stjärnlidens Blue Jean). Här fick Jackpot Excellent med CK och blev 3-e bästa hane med ReservCERT.

Jackie fick Excellent och blev 2-a bästa juniortik, Grattis Jessica! Domare var Laura Cox, Irland.

Ett mycket bra resultat för våra juniorer och vi är så nöjda.

Anders och Stjärnlidens Jackpot

"Jackie" Stjärnlidens Blue Jean

2015-05-18

Poppy fick 5 valpar. En tikvalp och fyra hanvalpar. Poppy var så duktig och skötte allt själv. Både mor och barn mår bra.

2015-05-19

Vi har varit hos veterinären idag med Stjärnlidens Jackpot, Stjärnlidens Blue Jean och Stjärnlidens Jokerman för en ögonlysning och patellabesiktning. Alla var utan anmärkning.

2015-05-20

Det ligger nu bilder på Cajsas och Poppys valpar i Aktuell valpkull. Inne på sidan klickar man vidare på respektive bild för att se Cajsa eller Poppy valpar.

2015-05-26

Vi har nu bara två tikvalpar kvar till salu.

En tikvalp och 4 hanvalpar är bokade och en hanvalp är reserverad ett par veckor.

2015-06-03

Vi har uppdaterat sidan med nya bilder på valparna. Cajsas valpar är nu 2 ½ veckor och Poppys valpar är 2 veckor gamla.

Se Cajsas valpar här i Aktuella valpkull  och Poppys valpar här i Aktuella valpkull

2015-06-07

Idag ställdes Jackpot ut på terrierklubbens nationella utställning i Vänersborg. Han fick Excellent med CK och blev bästa juniorhane. I konkurrensen med alla hanar blev han andra bästa hane efter en multichampion och fick sitt första CERT.

Vi blev väldigt glada över detta eftersom han tidigare fått tre resevcert. Domare var Charlotta Mellin. Så här var hennes bedömning: Maskullin tilltalande junior. Utmärkta Proportioner. Bra huvud. Välliggande öron. Utmärkt hals. Stram överlinje. Välkroppad med markerat förbröst. Raka fina framben. Kraftfullt välvinklat bakställ. Visar sig med attityd.

2015-06-16

Cajsas valpar är nu 4½ veckor gamla och Poppys valpar är 4 veckor. Sol och värme har det äntligen varit några dagar, så valparna har kunnat vara ute i trädgården och leka.

Alla valparna har nu fått namn och vi har tagit nya bilder på dom.

Vill ni se de nya bilderna på valparna och vad de heter, klicka då här på Aktuell Valpkull och sedan vidare på Cajsa eller Poppy

2015-06-22

I måndags var vi i Skåne på Saltisgårdens Kennel och hämtade hem vår nya lilla tik till vår Kennel. Hon heter Saltisgårdens Runway Diva och kommer att kallas Diva. Det blev alldeles innan midsommarfirandet som hon fick komma hem till oss, men det tog hon med ro. Att hamna i en ny flock med hundar var inte det minsta skrämmande och hon blev mycket väl mottagen av våra hundar. På

en vecka har hon redan helt anpassat sig i sin nya miljö och känns som en tuff och glad liten Stjärnliden hund. Diva har fått en egen sida bland Våra Hundar

Tack Ingrid & Henrik för denna lilla pärla.


2015-06-27

Idag ställdes Jackpot och Ginny ut i Borås på Södra Älvsborgs Kennelklubbs Nationella utställning.

Jackpot blev bilsjuk på vägen dit och mådde väldigt dåligt. Han såg hängig ut och gick med svansen mellan benen när han skulle visa upp sig för de australiske domaren Keith Lovell. Han fick ändå Excellent och blev tredje bästa junior. Ginny däremot var pigg och glad och såg ut att trivas på utställningsplatsen. Hon fick också Excellent och blev 2-a bästa unghundstik. Så trots den dåliga starten är vi väldigt nöjda med resultaten.

2015-07-06

Valparna har vuxit mycket och nu är det full fart i valphagen. Om några dagar är det dags för veterinärbesöket och att få åka hem till de nya hemmen.

Vi har lagt in nya bilder på valparna i Aktuella valpkullar. Se dom där.

2015-07-10

Stjärnlidens Matrix Major som kallas Morris och Stjärnlidens Magic Maze som kallas Maya har nu flyttat till sina nya hem. Vi önskar dom och deras familjer Lycka till!

Både Morris och Maya kommer vi att följa här på hemsidan, eftersom vi, Stjärnlidens Kennel, är delägare till dom

familjen Midbjer-Alnevall med sin nya familjemedlem Morris

familjen Grice med sin nya familjemedlem Maya

2015-07-13

Poppys valpar fick besöka veterinären idag. Allt gick väldigt bra. Valparna sa inte ett pip fastän de fick "stora" nålar i nackskinnet. Tre av Poppys valpar flyttade till sina nya hem. Två får vi ha kvar och mysa med i två veckor till. Cajsas valp Gullan flyttade också. Lycka till alla med era nya familjemedlemmar.

Suzanne Östlund med lilla Zoe

Familj Gustafsson med lille Sigge

Anki Palm med barnbarn och lille Nisse

Lena & Ulf Holm med Cajsavalpen Gullan som flyttade hem på tisdagen

2015-07-25, 26

Vi har varit på internationell utställning i Ransäter. Där fick Jackpot (Stjärnlidens Jackpot) Excellent och blev bästa junior. Ginny (Stjärnlidens Casual Ginny) fick Excellent och blev 4-e bästa tik i öppna klassen.

Dagen efter åkte vi till Torsby på en nationell terrierutställning. Där fick Jackpot Excellent med CK och blev 2-a bästa hane med reserv CERT.


2015-07-27

Nu flyttade Ludde till sin nya familj i Norge och Milou till sin nya familj i Stockholm.

Mats och Anne Lundin med lille Ludde

Therese & Tommy Grimstad Leinhagen med lille Milou

2015-08-08

När Ronneby hade sin årliga Internationella utställning i den vackra brunnsparken ställde vi ut tre av våra hundar. Det var Jackpot (Stjärnlidens Jackpot), Ginny (Stjärnlidens Casual Ginny) och Poppy (Saltisgårdens Icona Pop). Poppy kunde nu börja tävla igen efter sin valpkull. Alla tre fick Excellent. Ginny blev 3-e placerad i öppna tikklassen och Poppy blev 4-e placerad i samma klass och Jackpot blev bästa unghund med CK.

Anders med Ginny

Lena med Poppy

Anders med Jackpot

2015-08-24

På lördagen i förra veckan åkte vi till Ljungskile på nationell utställning i Backamo. Vi hade med oss Jackpot (Stjärnlidens Jackpot), Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) och Ginny (Stjärnlidens Casual Ginny).

Jackpot var inte på humör idag och ville inte visa sig och det resulterade i ett Very Good. Poppy och Ginny var däremot på hugget och båda fick Excellent. Poppy blev andra bästa tik i öppna klassen och Ginny vann klassen med ett CK och gick vidare. Ginny blev sedan andra bästa tik i konkurrens av alla tikar och fick ett Reserv CERT.

Efter utställningen åkte vi och hälsade på vår halvfodertik Maya som bor i Ljungskile. Maya ser väldigt fin ut och vi kommer att visa henne och hennes bror Morris, som också är vår halvfoderhund, på terrierklubbens valputställning i Tånga Hed den 3 oktober.

Ginny "Stjärnlidens Casual Ginny" 2-a bästa tik bed CK och Reserv CERT i Backamo

2015-08-24

Vi har uppdaterat sidan Våra hundar.  "Morris" Stjärnlidens Matrix Mayor och "Maya" Stjärnlidens Magic Maze har fått egna sidor. Välkomna in och titta på deras sidor genom att klickar på deras namn.


2015-08-25

Vi har parat "Ginny" Stjärnlidens Casual Ginny med "Findus" Ell-Ell´s Fabulous Findus. Om allt går väl kommer vi att ha leveransklara valpar till jul.

För mer information, välkomna in på sidan Valpar

2015-09-02

"Bruce" Stjärnlidens Jack Ironman en släthårig hane på 1½ år söker ett nytt hem p.g.a tråkiga familjeskäl. Han är lite busig och lite envis men han är en otroligt smart och duktig kille och mycket motiverad att lära sig nya saker Han älskar alla andra hundar och människor och har aldrig gjort utfall mot någon. Kontakta oss om ni är intresserad så får ni familjens kontaktuppgifter. Se fler bilder i Till Salu

2015-09-12

Vi åkte på terrier utställning i  Bjuv på lördagen och nationell SKK utställning i Eslöv på söndagen med våra hundar. Diva "Saltisgårdens Runway Diva" som är 4 månader får bara visas i Bjuv. Hon blev 2-a bästa tikvalp med Hederspris. Jackpot "Stjärnlidens Jackpot" fick excellent och blev andra bästa juniorhane båda dagarna. Ginny "Stjärnlidens Casual Ginny" fick  Excellent och blev 4-e bästa tik och Poppy "Saltisgårdens Icona Pop" fick Excellent och blev 3-e bästa tik båda dagarna.

Diva på sin första utställning

2015-09-19

Jackie "Stjärnlidens Blue Jean" var med sin matte Jessica Johansson på Jack Russell Klubbens rasspecial. Hon visades i unghundsklassen, fick Hederspris och blev 2-a. Grattis Jessica till ett mycket bra resultat.

Jackie "Stjärnlidens Blue Jean"

2015-09-28

Hösten är här och vi har kommit igång med hundarnas träningar. Stjärnlidens Jackpot går i vardagslydnad och agilityträning med Anders. Poppy "Saltisgårdens Icona Pop" går i agilityträning med Lena och Diva "Saltisgårdens Runway Diva" går valpkurs med Lena. Hundarna och vi älskar det här. De får också träffa andra hundar/raser, vilket är nyttigt och vi får extra motion.

2015-09-29

Vi vill hälsa Max "Ell-Ell´s Kingdom Hearts" välkommen. Vi deläger Max med Ell-Ell´s Kennel och vi tackar Lena Lövdahl för förtroendet. Max kommer att ställas ut av oss båda och vi hoppas mycket på denna underbara lilla kille. Han kommer så småningom att bli vår gemensamma avelshund.

2015-10-03

Idag var vi på terrierutställning i Vårgårda på Tånga Hed. Vi hade med oss valparna Maya, Diva och Morris. Maya och Morris gjorde sin debyt på utställning. Vi hade också med oss Jackpot som visades i juniorklassen. Att det skulle bli en så otroligt bra dag för oss, hade vi inte förväntat oss.

Jackpot "Stjärnlidens Jackpot" blev Bästa junior, Bästa hane och vann sitt andra CERT. Han blev sedan BIM (bäst i motsatt kön) i konkurrens mot bästa tiken Saltisgårdens China Girl.

Morris "Stjärnlidens Matrix Mayor" blev BIR (bäst i rasen) och i konkurrens mot alla raser blev han BIS2 (Best in Show 2, valpar 4-6 mån).

Diva "Saltisgårdens Runway Diva" blev bästa tikvalp och i konkurrens mot bästa hane (som var Morris) blev hon BIM valp 4-6 mån. Maya "Stjärnlidens Magic Maze" blev 2-a bästa tikvalp 4-6 mån.


Jackpot bästa hane med CERT

Morris bästa hanvalp 4-6 månader

Diva "Saltisgårdens Runway Diva" Bästa tikvalp och BIM

Stjärnlidens Jackpot BIM - Saltisgårdens China Girl BIR

Morris "Stjärnlidens Matrix Mayor" BIR - Diva "Saltisgårdens Runway Diva" BIM

Maya "Stjärnlidens Magic Maze" 2-a bästa tikvalp

2015-10-05

Vi har uppdaterat PoppysGinnysJackpotsJackies,  DivasMayas och Morris egna sidor. Max har också fått en egen sida nu. Klicka på namnen om ni vill gå in på någons sida.

2015-10-24

I går kväll, några dagar för tidigt födde Ginny (Stjärnlidens Casual Ginny) fyra valpar. Först kom det två hanvalpar och sedan två tikvalpar. Det här var Ginnys första valpkull, men allt gick bra och både mamma och valpar mår bra. Ni kan se bilder på valparna i Aktuell valpkull.

tikvalparna

hanvalparna

2015-10-31

Idag har vi sorg på vår kennel. En hanvalp blev sjuk för ett par dagar sedan. Vi var hos veterinären och vi gjorde en röntgen och det visade sig att valpen hade en förträngning på tarmen. Det gick inte att göra något åt det. Vi försökte hjälpa valpen så mycket vi kunde och han kämpade tappert, men idag somnade han in. Mamma Ginny har slickat och försökt få igång valpen men idag visste hon att det inte var någon idé längre och ägnade sig åt sina friska valpar istället.

Vila i frid lilla valpen!

2012-11-02

Vi har nu gjort vårt val av hane som vi planerar att para "Elsa" Stjärnlidens Jack Isis med. Det blir "Tennis" DKCH DECH KLBCH Raww Grand Slam som bor i Danmark. Se mer i Planerade valpkullar

2015-11-13

Valparna växer så det knakar. De är tre veckor idag. Ögonen har varit öppna i 5 dagar, nosarna börjar få färg och valparna börjar så smått utforska omgivningen. De sitter upp och står ibland på alla fyra benen. Små skall ger de ifrån sig, när de hör något spännande. Nu börjar valparna också leka lite med varandra.

Vi har nya bilder i Aktuell valpkull

2015-11-15

"Max" Ell-Ell's Kingdom Hearts som vi samäger med Ell-Ell´s kennel. Var på sin första valputställning idag. Han ställdes i 4 månaders klassen och blev BIR Valp (Bäst i Rasen) och BIG 3 Valp (3-e bäst i gruppen) på Östergötlands kennelklubbs utställning på Mantorpstravet, till minne av Gunnar Strömbert. Så här skrev domaren Jan Erik Ek i sin kritik: Utmärkt valp härligt huvud och uttryck välburna öron, utmärkt kropp päls och svans härliga ben och tassar rör sig utmärkt

Här Martin Lövdahl Fast med Max BIR & BIG3 Valp  & BIM Valp Westjac's Fantastic Miss June

2012-11-17

Vi har nu gjort vårt val av hane som vi planerar att para "Chili" Stjärnlidens Victory Charm med. Det blir "Aron" SE UCH Westjac´s Captain Fantastic. Se mer i Planerade valpkullar

2015-11-25

Sjärnlidens Kennel har fått en ny Champion. "Zonda" J Stjärnlidens Noted Crystal Opal kan nu lägga till titlarna P CH SE UCH (Polsk och Svensk Utställnings Champion) framför sitt namn. Hon hade redan J (en jakttitel). Det är med sorg och blandade känslor jag skriver det här, eftersom championatregistreringarna kom nu och Zonda avled i slutet av maj i år, endast 7 år gammal. Zonda ägdes av Sofie Lundkvist, Opal Springs Kennel i Malmö. Se henne bland championhundara i Våra hundar.

2015-11-26

Idag har Yanna och Jackpot gjort sina första jobb på reklambyrå. De fotograferades för ett företag som ska göra julkort att skicka ut till sina kunder. Det är ett stort internationellt företag, så korten kommer att hamna på många ställen världen runt. Hundarna skötte sig suveränt och speciellt Jackpot som gärna showar och vill visa upp sig.

2015-11-29

Idag har vi varit på valputställning på Åby travbana i Mölndal. I hanhundsklassen 4-6 månader ställde ”Max” Ell-Ell`s Kingdom Hearts ut. Han blev bästa hanvalp med Hederspris och i bästa hanhund blev han 2-a.

I hanhundsklassen 6-9 månader ställde ”Morris” Stjärnlidens Matrix Mayor ut. Han blev 2-a bästa hanvalp med Hederspris och i bästa hanhund blev han 4-a

I tikklassen 6-9 månader ställde ”Diva” Saltisgårdens Runway Diva ut. Hon blev bästa tikvalp med Hederspris och i bästa tik blev hon 1-a och bland alla blev hon BIM (Bäst I Motsatt kön). Diva skötte sig otroligt bra. Hon ställde upp sig fint och gick med ett härligt steg. Hanvalparna var väldigt lekfulla och koncentrerade sig inte helt på själva utställningsbiten, men det är helt okej för små valpar.

”Max” Ell-Ell`s Kingdom Hearts

Bästa hanvalp 4-6 mån Hederspris

2-a bästa av alla hanvalpar

”Morris” Stjärnlidens Matrix Mayor

2-a Bästa hanvalp 6-9 mån Hederspris

4-e bästa av alla hanvalpar

”Diva” Saltisgårdens Runway Diva

Bästa tikvalp 6-9 mån Hederspris

Bästa tikvalp av alla tikar

BIM (Bäst I Motsatt kön)

2015-11-30

Nu är valparna 5 veckor gamla och de är så söta. Valparna busar med varandra och de jagar våra fötter, så nu får vi gå med hasande steg. När vi svabbar golven har vi tre valpar hängande i moppen. Det är helt underbart och lockar till många skratt. Se nya bilder på valparna i Aktuell Valpkull

2015-12-10

Vi har parat "Chili" Stjärnlidens Victory Charm med Svensk Utställningschampion "Aron" Westjac´s Captain Fantastic

Om allt går bra har vi valpar runt 8 februari. De blir då leveransklara i början av april 2016. Är ni intresserade av en valp är ni välkomna att kontakta oss.


"Chili" Stjärnlidens Victory Charm

"Aron" SE UCH Westjac´s Captain Fantastic

2015-12-23

Vi har parat "Jackie" Stjärnlidens Blue Jean med "Frasse" Ell-Ell´s Like Father Like Son. Han är Svensk och Internationell utställningschampion

Om allt går bra har vi valpar runt 24 februari. De blir då leveransklara i mitten av april 2016. Är ni intresserade av en valp är ni välkomna att kontakta oss.


"Jackie" Stjärnlidens Blue Jean

"Frasse" CIB SE UCH Amsterdam Winner 2008

Ell-Ell´s Like Father Like Son

2015-12-18

Valparna har flyttat till sina nya hem och har hunnit anpassa sig bra. En tikvalp kommer att få stanna här hos oss. Det är Tess (Stjärnlidens Open Heart Ozanna). Bilderna på Ginnys valpar har nu flyttats över till Valpbilder 2015

Katniss med sin matte Linda Aeverdeen

Nyhetsarkiv


2013    2014   


2015    2016 


2017    2018


2019

Viggo som nu fått både husse & matte och 2 lillhussar i familjen Lindgren

Tess vår egen underbart busiga lilla valp som stannar på kenneln

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.