Nyhetsarkiv 2021

Nyhetetsarkiv   2021

2021-12-22

Årets valpbilder är nu flyttade från aktuella valpkullar till Bildarkiv - Valpbilder 2021

2021-12-17

Vi söker ett föralltid hem till Zaga-Stjärnlidens Don´t Be Cruel. Zaga är en tre år gammal tik och vill komma till ett hem utan konkurrens med andra hundar. Zaga är en trevlig och snäll hund, men behöver ett lugnt hem. Är ni intresserad, kontakta då oss för mer information. 2022-01-11 Zaga är inte längre till salu. Hon kommer att stanna kvar hos sin ägare

2021-12-17

Alla Luckys valpar har nu flyttat till sina nya hem.


Först ut att lämna oss och åka hem till sin nya familj i Tibro var PimPim (Stjärnlidens Ocean Eyes) Matte är Ida Granander. Ida jobbar på en veterinärklinik, vilket kan vara en fördel för lilla PimPim.


Därefter var det Ludde (Stjärnlidens On Fire) som flyttade hem till Carl Johansson i Norrköping. Här får Ludde ett par människosyskon att leka med.


Nästa dag blev det Bosse (Stjärnlidens One Direction) som flyttade hem till Petra och Erik Collin i Lidköping. Här får han förutom två människosyskon också en Jack Russell bror att leka med. 


Därefter var det Jackies (Stjärnlidens Open Your Heart) tur att lämna oss. Hon flyttar hem till Gunilla Nordling i Stockholm. Jul och nyår tillbringar hon med familjen i Kullavik, inte så långt från oss.


En vecka senare flyttar de två sista valparna till sina nya hem. Båda åkte samtidigt Thure (Stjärnlidens Only One) flyttade hem till Pia Brundin och Ola Hansson i Kungsbacka. Roligt att ha någon valp så nära.

och Bosse (Stjärnlidens On The Top) åkte hem till Ina och Håkan Andersson i Västerlanda. För 17 år sedan köpte dom Baileys (Stjärnlidens Jack Bitsi) och nu flyttar lille Bosse in.


Lycka till alla familjerna med era nya familjemedlemmar.

2021-12-11

Valparna är nu 8 veckor gamla och kommer att flytta till sina nya familjer. Vi har lagt in nya bilder i Luckys valpkull.

Zally (Ell-Ell´s Full Hearts) var parad, men på ultraljudet konstaterades att hon inte är dräktig. Nästa valpkull planerar vi till våren/sommaren 2022

2021-11-17

Lucky och Macks valpar har nu blivit fyra veckor gamla. Nu börjar de bli riktigt söta. De busar lite med varandra och vill krypa upp i knäet, när jag sitter på golvet. Nu har vi fyra veckor kvar som vi kan gosa med dom innan de flyttar. Nya bilder finns nu här i Luckys valpkull

2021-10-22

Den 17 oktober fick Lucky 6 valpar. Det blev 4 hanvalpar och 2 tikvalpar. Allt gick väldigt bra och både mor och barn mår bra.

Bilder på valparna finns nu i Luckys valpkull. Klicka på länken så kommer ni in där.

2021-09-20

Här kommer lite uppdateringar på några av våra duktiga tävlingsekipage. Vi börjar med Linda Everdeen som med Tess (Stjärnlidens Open Heart Ozanna) nu blivit uppklassad i klass 3, både i hopp och Agility och gjorde sina första starter i klass3 den 28 och 29 augusti-21, då vann hon både agility och hoppklassen, fick SM pinnar och tog sina första CERT i Hopp och Agility. Stort Grattis Linda.


Sedan har vi Anna-Karin Lindgart som den 8 september-21 med Kajsa på hennes första officiella tävling blev 3-e placerad i både agility1 och hopp1 och därefter med Paxon vann hoppklass2 som därmed är uppklassad till klass3 i både hopp och agility Stort Grattis Anna-Karin


Ni är så duktiga och det är så roligt för oss att få ta del av era framgångar.


2021-09-18

Äntligen har vi kunnat åka på en utställning efter så lång tid. Vi hade anmält fem hundar till Vänersbords Nordic Dog Show, men vi hade med oss fyra hundar, eftersom Lucky är med valpar och då måste ta det försiktigt, för att inte råka ut för någon smitta.

Det var en trevlig dag om än lite blåsig och kall, men vi träffade vänner som vi inte sett på ett tag och det värmde. Alla våra hundar fick Excellent med fina kritiker av domaren Liz-Beth Liljeqvist Carlsson

På bilden kan ni från vänster se Felicia Fogelholm med vår Enzo (Ariko Koyu Striker) bästa juniorhane med Excellent. Jag Lena Lamke’n med Zally (Ell-Ell’sFull Hearts) 3-e bästa tik i öppen klass med Excellent, Daisy (Stjärnlidens Lady Lynda) 3-e bästa juniortik. Daisy samägs av Inger Kähler. Hazyle (Stjärnlidens Lay Lady Lay) 2-a bästa juniortik med excellent. Hazyle samägs av Maria & Lisa Nyholm samt Maria Linnlökken, första gången på utställning med sin Enzo (Stjärnlidens High Level Design) 2-a bästa unghund med Excellent. Grattis Maria till en fin handling av din Enzo.

2021-09-17

Idag har jag gjort ett ultraljud på Lucky och fick bekräftat att hon är dräktig, så nu väntar vi på valpar runt 20 oktober.

2021-08-29

På grund av sjukdom i familjen, har vi åter en hanvalp i Lunas och Gamblers kull till salu.

Det är Stjärnlidens Nightwish.

Ni är välkommen att kontakta oss om ni är intresserade av valpen. 2021-09-01 Valpen är såld

2021-08-27

Vi har parat Lucky (Stjärnlidens Good Luck Charm) med Mack (Ell-Ell´s Can We Make Love). Nu väntar vi för att se om hon blivit dräktig. Om allt går bra väntar vi valpar i slutet av oktober.

2021-08-27

Alla Lunas valpar har flyttat hem till sina nya familjer. Eftersom jag låg på sjukhus blev det inga kort tagna på familjerna, men jag var hemma igen när den sista av Lunas valpar skulle åka. Det var Joker (Stjärnlidens Newkid) som fick åka hem till familj Holtzrin Kjellander i Norrköping. Tidigare hade Charlie (Stjärnlidens Nickelback) flyttat hem till familj Bäckström i Olsfors. Där väntade också storebror Jackson (Stjärnlidens Jack Albany) på honom. Jackie (Stjärnlidens Nightcrawlers) Flyttade hem till familj Johansson i Kullavik. Enzo (Stjärnlidens Nashwille) flyttade hem till familj Jansson på Öckerö och Harry (Stjärnlidens Nightwish) flyttade till familj Lundh i Ljungby. Vi önskar alla familjerna lycka till med sina nya familjemedlemmar.


Zallys tikvalp Alma (Stjärnlidens Molly Moon) är foderhund och bor nu tillsammans med Luna och Ann-Sofie Lanz och Annie Whernman i Hunnebostrand. Hennes bror Bruno (Stjärnlidens Moonraker) är såld på halvfoder till Reza Minabi med familj i Kungsbacka. Båda dessa valpar kommer vi att förbereda för att så småningom gå i avel hos oss.

Joker med Per Kjellander & Carin Holtzrin Kjellander, Norrköping

Luna tillsammans med Alma i Hunnebostrand

Bruno tillsammans med Reza Minabi & familj, Kungsbacka

2021-07-29

Vi har lagt in nya valpbilder på båda kullarna. Ni kan se dom här i Zally valpkull och här i Lunas valpkull

Alla valparna är sålda.

2021-07-04

Det är inte så lätt att planera valpkullar. Man berättar att något är på gång och alla på intresselistan hoppas förstås att de ska bli erbjuden en valp. Många väntar tålmodigt på sin valp och det ger naturligtvis utdelning, så småningom. Nu är det så att två förväntade valpkullar under sensommaren blev det inget av. Varken Levi eller Jolly blev dräktiga. Den här sommaren blev det två valpkullar. Zally som fick två valpar och Luna som fick fem. Nästa tik vi väntar på är Lucky som ska paras när hon löper och om allt går bra där blir det valpar någon gång under hösten/vintern 2021

2021-06-18

Luna fick 5 hanvalpar den 18 juni. Förlossningen gick väldigt smidigt och alla valparna är välmående. Luna är en duktig mamma och sköter om dom väl.

Bilder och information om valparna kan ni hitta här i Lunas valpkull

2021-06-07

Den 28 maj födde Zally sina valpar. Det blev en tikvalp och en hanvalp. Alla mår bra och valparna växer och verkar väldigt nöjda. Zally är en omtänksam mamma och har fortfarande lite svårt att lämna dom, när hon ska rastas.Bilder på valparna kan ni se här i Zallys valpkull

I lördags hämtade jag Luna hos fodervärden. Hon har lite mer än två veckor på sig att vänja sig vid sitt tillfälliga hem. Luna är född här och när hon kom tillbaka hit, var det som hennes andra hem. Inget var nytt, allt kände hon igen, så hon kom snabbt in i våra rutiner och välkomnades glatt av våra andra hundar. Lunas födsel är beräknad till 20 juni.

2021-05-22

Vi har nu parat Jolly (Stjärnlidens Uptown Judy) med Enzo (Ariko Koyu Striker) Om allt går bra den här gången för Jolly, kommer hon att få valpar i slutet av juli.

Vi har gjort ett ultraljud på Luna (Stjärnlidens Billie Jean) och nu vet vi att hon är dräktig.

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

2021-05-15

Zally har varit hos veterinären för ett ultraljud. Två valpar kunde man se i magen. Hon är ganska tjock, så det kan eventuellt vara någon som låg osynligt bakom, men det får vi se när valparan föds. Zallys födsel är beräknad runt 1 juni. 

Luna har visat tecken på att hon är dräktig. Hon kommer att få göra ett ultraljud nästa vecka. Beräknad valpning runt 20 juni.

Levi (Saxonhill´s Wingardium Leviosa) fick en lyckad parning med med Enzo (Ariko Koyu Striker) Här förväntas valpar runt 10 juli.

Jolly som inte fick några valpar vid årsskiftet kommer vi att para med Enzo nästa vecka. Vi hoppas på en lyckad parning den här gången.

Om nu allt går väl kommer vi att ha valpkullar under juni - augusti.

"Levi" Saxonhill´s Wingardium Leviosa

2021-04-25

Vi har lite nyheter på valpfronten. "Luna" Stjärnlidens Billie Jean har parats med "Gambler" Gläfsebos Gambler Om allt går bra med den parningen förväntar vi oss valpar runt 20 juni.

Zally som är parad med Jackpot kommer vi att göra ett ultrajlud på v 18 Har hon valpar föds dom runt 1 juni

Vi kommer att para "Levi" Saxon Hills Wingardium Leviosa. Detta återkommer jag med senare.

2021-04-15

Vi gratulerar Camilla Lindahl Hansson som var på exteriörbedömning i Vänersborg med "Pixie" Stjärnlidens Witchy Woman där hon fick Excellent av domaren

2021-03-30

Vi har parat Zally (Ell-Ell´s Full Hearts) med Jackpot (Stjärnlidens Jackpot). Vi försökte göra en parning mellan Zally och Enzo men det blev inget, därför tog vi Jackpot i stället som vi hade som reserv.

Nu väntar vi några veckor och ser om hon blivit dräktig

Jackpot

Zally

2021-03-25

Enzo (Ariko Koyu Striker) har varit hos veterinären och kollat ögon och patella. Allt var utan anmärkning.

Zally löper nu och vi kommer att para henne med Enzo

2021-01-27

Nu har vi bestämt vilken hane vi kommer att para "Luna" Stjärnlidens Billie Jean med. Det blir "Gambler" Gläfsebo´s Gambler som ägs av Saltisgårdens Kennel. Han är utställd med R-CERT och importerad från Norge av Saltisgården. I stamtavlan har han linjer från Saltisgården och även från oss. Se information i Planerade valpkullar

2021-01-26

Vi har idag gjort en ultraljudsundersökning på Jolly, då vi mistänkte att hon inte blivit dräktig. Våra misstankar visade sig vara korrekta. Jolly är inte med valpar och vi kommer inte att göra någon ny parning med Isaac. När Jolly löper nästa gång gör vi ett nytt försök att para henne och vi återkommer senare med vilken hane vi kommer att använda.


På grund av Pandemin blir det återigen ingen parning mellan Luna och Merphy eftersom Merphy bor i Tjeckien. Vi har nu planer på att para Luna här i Sverige istället och även här återkommer senare med vilken hane vi bestämmer oss för att använda.

2021-01-04

Först vill vi önska alla ett riktigt Gott 2021 och hoppas allt ska återgå till det normala snart. Här på kenneln längtar vi till att få åka på utställningar igen och att snart kunna få träffa familj, vänner och valpköpare här hemma.

Det som har hänt i december, var att vi parade Jolly med Isaac och nu hoppas vi på valpar i februari 2021.

Valpbilderna efter Katniss och Levi har nu lagts i bildarkivet-valpbilder  2020.

"Isaac" Goldsand´s Isaac Newton

2021-01-26

Alla Nyheter från 2020 ligger nu i NyhetsarkivetNyhetsarkiv


2013    2014   


2015    2016 


2017    2018


2019    2020

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.